Magasinet M!

Se den fede video af det første selvkørende Tandem-drift i verden!

Stanford Engineering og Toyota har nu løst en åbenlyst svær AI-opgave

Toyota Research Institute (TRI) og Stanford Engineering har sammen skabt verdens første autonome tandem-drift. Det vilde øjeblik hvor to biler drifter sidelæns helt uden fører!

Ved hjælp af den nyeste AI-teknologi har de automatiseret den krævende manøvre, som vi normalt kun ser i film og på baner med virkeligt dygtige profesionelle kørere bag rattet.

I videoen kan du se de to selvkørende Toyota GR Supra'er, der danser perfekt synkroniseret på banen.. Det er et af de federe kig ind i fremtidens bilteknologi. Driftingen er ikke kun for showets skyld; forskerne bag projektet bruger erfaringerne til at udvikle sikkerhedssystemer, der kan hjælpe med at undgå uheld på glatte veje.

Klar til at blive blæst bagover? Tjek videoen her:

ANNONCE
AI Tandem Drift
?si=-sf5hkIZez7K-2gm

Teknisk set:

"Fysikken ved drift svarer faktisk til, hvad en bil kan opleve på sne eller is. Det, vi har lært af drifting-projektet med selvkørende biler, har allerede ført til nye teknikker til at kontrollere selvkørende biler sikkert på is," forklarer Chris Gerdes, professor i maskinteknik og direktør for Center for Automotive Research i Stanford (CARS).

Testene blev udført på Thunderhill Raceway Park i Californien med modificerede Toyota GR Supra'er. Ved at kombinere AI og neurale netværk med avancerede kontrolmekanismer har Stanford og TRI gjort det muligt for bilerne at kommunikere og koordinere deres bevægelser i realtid, som sikrer præcis kontrol selv under ekstreme forhold.

ANNONCE
Del

Seneste nyt