Magasinet M!

Se traileren til det nye Tomb Raider!

Lara Croft kæmper mod en sydamerikansk dommedagsprofeti

Den 14. september 2018 begynder Lara Crofts dommedagsprofeti. Sådan da. 

I hvert fald ligger det nu fast som udgivelsesdatoen for den afsluttende brik i Tomb Raider-trilogien, der begyndte med Tomb Raider rebootet i 2013, og som blev bedre med 'Rise of the Tomb Raider', og som altså får navnet 'Shadow of the Tomb Raider'. 

I torsdags havde jeg fornøjelsen med et 45-minutters hands-on med en tidlig udgave af det kommende spil, der sætter Lara i scene i Mexico, hvor hun er kommet på sporet af den ondskabsfulde organisation Trinity, der som altid forsøger at gøre slemme ting, for at opnå verdensdominans. 

Men inden jeg dykker dybere ned i den oplevelse, får du lige den spritnye trailer for spillet: 

ANNONCE
Shadow of the Tomb Raider trailer

I den officielle præsentation af Shadow of the Tomb Raider, får vi at vide, at Lara er taget til Sydamerika for at redde verden fra en Mayansk dommedag. Det er en jagt hun er blevet sat på, i hendes mission på at stoppe Trinity-organisationen, som hun sporadisk er stødt på i løbet af de to seneste spil. 

"Shadow of the Tomb Raider kommer til at udfordre Lara Croft på helt nye og uventede måder", lød det fra David Anfossi, der er chef ved Eidos-Montréal, studiet bag dette Tomb Raider spil. 

Det er tydeligt at Lara Croft er blevet mere voksen siden 'Rise of the Tomb Raider', i det spil var der en god håndfuld dedikeret gravrøveri, men det virkede stadig mere som en underspillet ting, i forhold til et spil, der rent faktisk bærer udtrykket i titlen. I det nye spil bliver gamle ruiner og mystisk arkæologi hevet helt frem i front, og det var også oplevelsen fra min hands-on session. Efter at have stalket et par bad guys i fem minutter, havde jeg pludselig kastet mig selv fra en sydamerikansk by der fejrede Dias de los muertos (De dødes dag), til en gemt og glemt underjordisk maya-ruin, hvor jeg skulle bruge masser af tankekraft, fokus og koordination, på at kæmpe mig op mod lyset - og en mystisk artefakt tæt på udgangen. 

ANNONCE
Se traileren til det nye Tomb Raider!

Det er helt åbenlyst en Lara Croft, der modsat de to tidligere spil, er blevet voksen og har rygsækken fuld af færdigheder. Her er ingen tøven, og ingen "fuck, jeg er nødt til at slå dem her ihjel"-situationer. Det her er en voksen gravrøver, der ikke er bange for at kaste sig ud i farlige situationer, og det er faktisk en befrielse. For selvom unge, uskyldige og uerfarne Lara fra de tidligere spil havde sin charme, er den totalt inkarnerede Tomb Raider som vi kender hende fra spillets fødsel, altså lidt mere af en actionhelt. Derfor er jeg også totalt hooked på at se, hvordan historien kommer til at udspille sig, når spillet udkommer den 14. september 2018. 

ANNONCE
Se traileren til det nye Tomb Raider!

Spillet er allerede åbent for forudbestilling, og det kommer altså både til Xbox One, PlayStation 4 og PC. 

Den eneste udgave af spillet, man måske i virkeligheden er nødt til at forudbestille, for at være sikker på at komme til, er Ultimate Edition, der er en fysisk boks med en collector's edition statue, en lille replika af Lara's klatreøkse der fungerer som en oplukker, og et soundtrack. Der er også ekstra in-game lir i form af nye outfits og våben, et sæsonpas og en række bonusskills. In-game sagerne kommer dog også i den digitale 'Shadow of the Tomb Raider: Croft edition'.

Tjek op på spillet på TombRaider.com 

ANNONCE
Del

Seneste nyt