Magasinet M!

Se video: Sådan ville det se ud, hvis den dinosaur-dræbende meteor slog ned i 2024

Skidt..

En skræmmende simulation viser, hvad der ville ske, hvis den meteor, der udslettede dinosaurerne for 66 millioner år siden, ramte Jorden i dag. Resultatet? Et kaotisk og næsten ubærligt mareridt.

Den dødelige Chicxulub-meteor

For 66 millioner år siden ramte en asteroid på omkring 10 kilometer i diameter planeten og efterlod et enormt krater i det, vi i dag kender som Chicxulub i Mexico. Denne katastrofale begivenhed udryddede omkring 75 procent af Jordens arter, inklusive dinosaurerne, og skabte globale tsunamier og et støvskjold, der blokerede for Solens lys i årevis.

Men hvad ville der ske, hvis en lignende meteor slog ned i dag? En simulation delt af YouTuberen AstroKobi giver et foruroligende billede.

Sådan ser det ud i 2024

Simulationen viser, hvordan meteoren ville:

  • Trænge ind i atmosfæren med en hastighed, der er 100 gange hurtigere end et kommercielt fly.
  • Ramme Jorden med en eksplosiv kraft, der overstiger 10 milliarder atombomber.

Ifølge AstroKobi ville konsekvenserne være katastrofale:

  • Øjeblikkelig død for millioner: Alle i Centralamerika og det sydlige USA ville dø på stedet – mellem 100 og 500 millioner mennesker.
  • En radius på 1.500 kilometer omkring nedslaget ville opleve en øredøvende lydbølge, der ville dræbe alt levende.

Tsunamier og globale chokbølger

Meteornedslaget ville udløse:

  • Massive jordskælv, der kunne mærkes over hele kloden.
  • Tsunamier, der ville oversvømme stort set alle kystområder og drukne en stor del af verdens befolkning.

AstroKobi estimerer, at Jordens befolkning inden for 48 timer ville falde til omkring to milliarder mennesker.

Er der sikre steder?

Ifølge simulationen kunne New Zealand være et af de bedste steder at overleve en sådan katastrofe. Mange velhavende mennesker har allerede investeret i underjordiske bunkere der, for at forberede sig på potentielle katastrofer.

Men i kommentarfeltet på YouTube blev det påpeget, at hvis meteoren skulle ramme New Zealand, ville stedet selvfølgelig ikke længere være sikkert. En bruger bemærkede: "Så, vi er i bund og grund færdige."

Hvad kan vi lære af simulationen?

Selvom sandsynligheden for, at en Chicxulub-lignende meteor rammer Jorden i vores levetid, er ekstremt lav, minder denne simulation os om naturens ubarmhjertige kræfter. Det viser også vigtigheden af videnskabelig overvågning af asteroider og potentielle trusler mod Jorden.

Så selvom det ikke er tid til at grave bunkeren frem endnu, er det fascinerende – og skræmmende – at overveje, hvordan verden ville reagere på en katastrofe af denne skala.

ANNONCE
?si=qRlmijuXqL9KwFtJ
Del

Seneste nyt