Magasinet M!

Sex, alkohol eller Netflix? Så meget vil unge mennesker opgive for en gratis jordomrejse

Ville du undvære sex i et halvt år for at få en gratis jordomrejse?

At rejse er at leve. Sådan lyder de velkendte ord fra H.C. Andersen og ligesom hans eventyr, lader det til, at disse ord lever videre i bedste velgående. Især blandt unge mennesker. 

Millennials (generationen, der er født mellem 1980 og 2000) er nemlig vilde med at rejse. Faktisk er det en så vigtig prioritet for dem, at de er villige til at opgive en lang række ting for at få lov til at rejse. 

At rejse eller have sex?

En undersøgelse foretaget af Contiki har kastet lys over, hvor vigtige rejser egentlig er for millennials. Og tydeligvis er rejser en ret høj prioritet. I en lille form for would you rather spurgte de 1500 unge mennesker mellem 18-35, hvad de ville være villige til at opgive til fordel for en gratis jordomrejse.  

  • 80% ville opgive Netflix
  • 77% ville opgive kaffe
  • 73% ville opgive alkohol
  • 60% ville opgive kulhydrater 
  • 57% ville opgive sex
  • 41% ville opgive deres telefon

Over halvdelen er altså villige til at opgive både Netflix, kaffe, alkohol, kulhydrater og sex, imens telefonen tydeligvis er lidt sværere at slippe. Vores generation vil altså hellere scrolle Instagram end knalde.

Kort fortalt.

Jeg vil tildels erklære mig enig med de andre unge mennesker i at prioritere rejser højt; jeg er også villig til at leve af havregryn, hvis det er det, der skal til for at spare sammen til en rejse, men alle de andre ting? Vi snakker altså et halvt år. 6 måneder. 26 uger. Næsten 200 dage. Det er altså ret lang tid. Uden kaffe. Og brød!

Netflix? Snildt. Men resten? Der tror jeg måske lige, jeg ville tænke mig om en ekstra gang. 

Men så igen, en gratis jordomrejse ville heller ikke være helt dårligt. Medmindre man også skal undvære de her ting på selve resten, for hvor sjovt er det egentlig at se hele verden, hvis man ikke må smage på det hele? 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt