Magasinet M!

Silvio Berlusconi - Sexministeren

Nogen elsker ham, endnu flere hader ham - men næsten alle kan blive enige om, at han er den mest underholdende europæiske statsleder nogensinde. Dette er historien om Silvio Berlusconi.

Sex-tv
Silvio Berlusconi blev født d. 29. september 1936, mens Mussolini og fascismen havde et jerngreb om Italien og skindet på krigstrommerne så småt var ved at blive spændt over det ganske Europa. Han gik med aviser, pjækkede fra skole for at plukke frugt og endte i efterkrigstidens Italien med at slå sig ned som støvsugersælger. Da han havde samlet en tilpas opsparing, investerede han i ejendomme, og da italienerne i slut-60'erne igen fik fart i økonomien promenerede Silvio rundt i sportsvogn med store solbriller og endnu større flipper på den kulørte skjorte og blev bare rigere og rigere.

TV-shows med lækre damer
I 1974 købte han sin første lokale tv-station, som han hurtigt fik banket op til en stor succes - ikke mindst ved at introducere en flok letpåklædte, dansede piger, der hurtigt ikke kun optrådte i quiz-shows og sportsprogrammer, men også hurtigt pyntede på både vejrudsigter og nyhedsudsendelser. Dengang klappede folk af hans kontroversielle iværksættergen og smilede af hans omgang med kønne, unge damer. Ingen vidste, at netop de to ting 30 år senere ville være noget af det mest forhadte ved manden, der i mellemtiden var blevet Italiens

ANNONCE

Bunga-bunga
Det lyder som et tyggegummi fra 80'erne eller et program på P3, som man skal gå med hue indendørs for at sætte pris på for alvor. Men det er ingen af delene. Det er noget meget mere festligt - nemlig øgenavnet for de fester, som den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi indtil for nogle år siden afholdt i sin sommerresidens på Sardinien.

Personale med lette uniformer
Fester, som den kulørte folkeforfører fra Milano selv omtalte som 'middagsaftaler', men som pararazzi-fotografer i 2009 afslørede var ret meget mere end det. Altså, med mindre de unge, topløse damer, der vimsede rundt og befamlede Berlusconis (mandlige) gæster, i virkeligheden var en flok tjenere og kokke med en meget speciel dresscode.

ANNONCE

Skattesvindler med alt for meget magt
Allerede i 1990 var Berlusconi anklaget for skattesnyd, og i 1998 fik han endda dom for det - to år og ni måneder. Berlusconi appellerede dog dommen flere gange, og til sidst blev sagen - på noget mystisk vis - anset som forældet. Berlusconi havde for første gang mere end antydet over for den italienske befolkning, at hans magt muligvis rakte helt ind i højesteret, og at det korrupte italienske system, som han ellers havde svoret at bekæmpe, måske i virkeligheden var mere korrupt end længe set.

Vilde fester og upassende billeder
I løbet af de kommende år blev Berlusconi flere gange sat i forbindelse med økonomisk kriminalitet på rygteplan, men forsiderne blev for alvor ryddet, da magasinet Oggi i 2009 kunne afsløre billeder af premierministerens såkaldte Bunga-bunga-fester.

Festerne var opkaldt - af Berlusconi selv - efter navnet på hans sommerhus på øen Sardinien, og billederne fra terrassen viste med al tydelighed, at de mandlige gæster blev opvartet af letpåklædte, ofte nøgne, purunge, kvindelige skønheder, på måder, som gæsternes koner og kærester nu nok ikke ville sætte pris på.

Egentlige seksuelle udskejelser var der ikke tale om på billederne, men rygter fra festerne ville vide, at der ikke blev skortet på den slags, når selskabet rykkede indendørs ved nattetide.

ANNONCE

Kongen af AC Milan
Berlusconi stiftede sit første politiske parti i 1993 - på det tidspunkt var han en af Italiens rigeste mænd og ejede allerede tre landsdækkende tv-stationer og aktiemajoriteten i fodboldklubben AC Milan. Med vanlig charme og glimt i øjet navngav Berlusconi partiet efter et fodboldudtryk - Forza Italia. Kritikere pegede allerede dengang på faren ved at én mand, der i forvejen besad så meget magt nu også gik ind i politik, men netop hans succes som forretningsmand og Milans succes på fodboldbanen blev af endnu flere set som et tegn på de kvaliteter, Italien manglede.

Magt over Italien
I 1994 blev Berlusconi premierminister, og selv om regeringen faldt sammen allerede syv måneder senere, havde Berlusconi fået vist alle, at han ikke ville nøjes med magten på fodbold og forretningsverdenen. Han ville have hele Italien. Silvio Berlusconi endte med at sidde som øverste politiske leder i Italien tre gange, anden gang fra 2001 til 2006 og tredje gang fra 2008 til 2011. I mellemtiden havde han stiftet sit nye parti, Frihedspartiet, og var blevet fast inventar i aviser og blade. Som regel af alle mulige andre grunde end politik.

ANNONCE

Damernes mand
Silvio Berlusconis glæde ved det andet køn kunne ingen være i tvivl om - hvis de var, behøvede de ikke engang at læse sladderbladene, men kunne nøjes med at lytte til statslederen selv. I parlamentet fortalte han åbent en kvindelig politiker (der i øvrigt tidligere havde arbejdet som danser på hans tv-station), at han ville gifte sig med hende, hvis han ikke allerede var gift.

18-årig model
Han klappede åbenlyst assistenter i røven og forsvarede sin opførsel på en måde, der yderligere bekræftede folk tro på, at der helt sikkert var noget om alle rygterne om Silvio og damerne. I 2009 havde selv hans kone, Veronica Lario, fået nok og forlod ham.I pressen lagde hun ikke skjul på, at hendes beslutning blandt andet skyldtes Berlusconis "åbenlyse omgang med mindreårige." Veronica Lario var blandt andet sur over, at Silvio Berlusconi havde deltaget i en fødselsdagsfest for en 18-årig fotomodel, der var datter af en af hans venner. Han kom ikke kun for at få et stykke kage, blev det antydet. Og da det året efter kom frem, at Berlusconi angiveligt havde haft et forhold til en på det tidspunkt kun 17-årig marokkansk mavedanser med tilnavnet Ruby, havde selv de mest hårdnakkede støtter fået nok.

Still going strong
Den i dag 78-årige Silvio Berlusconi er i dag tilbage som leder af Forza Italia og har - selv om han også skal gøre samfundstjeneste efter at være blevet dømt for skattesvindel - ingen planer om at trække sig fra politik. Eller holde op med at rende efter damer. Premierministeren i Italien hedder i dag Matteo Renzi. Han er muligvis en mere troværdig politiker, men han er næppe lige så festlig som sin forgænger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce