Magasinet M!

Sjove verdensmesterskaber

Er du ved at være træt af fodbold, cykling og tennis? Så er det godt, at der afholdes VM i laaangt mere seværdige sportsgrene.

Sjove verdensmesterskaber

VM i grimasser

Hvor: England

Hvor grim kan du se ud uden hjælpemidler? Hvis du er grim nok, kan du vinde en plads ved World Gurning Championship i England. Men som regel er det ældre uden tænder, der præsterer de mest spektakulære grimasser.

En regel er, at du skal lave din grimasse med seletøj fra en hest spændt rundt om hovedet. Konkurrencen har så vidt vides eksisteret i flere hundrede år. Englands mest berømte deltager, Peter Jackman, vandt fire gange og fik i år 2000 ryddet kæften for tænder for at forbedre sine præstationer.

Så gakket er det: 5/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i kone-løb

Hvor: Finland

Hvis du ikke ved, hvad du ellers skal bruge din dame til, kan du tage hende på ryggen og deltage i VM i koneløb, der afholdes hvert år i den finske by Sonkajärvi.

Banen er 253,5 m lang og består af sand, asfalt, græs og grus.Desuden skal der være to forhindringer og en vandgrav på en meters dybde. Damen behøver ikke være din kone, men hun skal veje mindst 49 kg, og det kan faktisk godt betale sig, hvis hun er lidt af en fedebasse, for vinderen af konkurrencen vinder sin kones vægt i øl! Skål, skat.

Så gakket er det: 2/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i sauna

Hvor: Finland

Er du tosset med at svede? Så sæt din krop på en rigtig prøve. I VM i sauna har du rent faktisk risiko for at dø af den ekstreme hede, som starter (!) på 110 grader. Derfor kræver deltagelse, at du skriver under på, at du gør det på eget ansvar.

En liter vand hældes på grillen hvert 30. sekund, og så gælder det simpelthen om at være den sidste, der forlader saunaen. Selvom der er deltagere fra 20 lande, har de tran-svedende finske hanner indtil videre vundet hver gang.

Så gakket er det: 4/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i skæg

Hvor: Tidligere afholdt i Tyskland, Norge, Sverige, Alaska, England og USA

Har du ansigtsbehåring nok, er der mange kategorier, du kan dygtiggøre dig inden for, hvis du ønsker at vinde VM i skæg. Du kan blandt andet stille op i kategorierne 'Imperial mustache', 'Musketeer', 'Alaskan Whaler' og 'Garibaldi'. Dermed ikke sagt, at du SKAL...

Så gakket er det: 3/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i sten-saks-papir

Hvor: USA

I 2002 standardiserede Verdens Sten-Saks-Papir Sammenslutning reglerne, og siden da har 'sporten' været en årlig tilbagevendende VM-begivenhed i USA. Canada er løbet med sejren i fem ud af de otte gange, konkurrencen er blevet afholdt.

Der findes også et mere kommercielt VM i sten-saks-papir kaldet World Series Of Rock Paper Scissors, med mere end 500 spillere fra hele verden. Her sikrer vinderen sig en plads i World Series Of Poker. 

Så gakket er det: 1/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i strip-poker

Hvor: England

Selvfølgelig findes der en liderbasse, som har gjort strip-poker til en VM-begivenhed. Faktisk startede det i 2006 som en aprilsnar, lavet af arrangøren Paddy Powers.

Men da interessen for den falske konkurrence viste sig at være overvældende, blev den til virkelighed. Vinderen er sikret 10.000 engelske pund og cirka 199 nøgne kroppe at glo på.

Så gakket er det: 2/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i ekstrem-strygning

Hvor: Tyskland

Strygning er tøset, så hvordan gør man det mere maskulint? Ja, for eksempel ved at stryge under vand, mens du springer bungee-jump, eller mens du hænger på en klippeside.

Ved VM i ekstrem-strygning skal du igennem fem forskellige discipliner, og ingen af dem er nemme. Desværre er konkurrencen kun blevet afholdt én gang, nemlig i 2002, hvor 80 deltagere fra ti lande konkurrerede.

Så gakket er det: 6/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i sumodragt-atletik

Hvor: England

Hvordan kommer OL til at se ud, hvis verdens fedme-epidemi fortsætter? Svaret har englænderne taget forskud på. Siden 2008 har de afholdt atletik-VM, hvor deltagerne dyster i klassiske atletikdiscipliner - iført en 11 kg tung skumfyldt sumodragt for at øge sværhedsgraden.

Verdensrekorden i længdespring er 8,95 m - iført sumodragt er den helt nede på 4 m, sat af Jeremy Gallop fra Sydafrika.

Så gakket er det: 3/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i tå-wrestling

Hvor: England

Wrestling er cool. Tå-wrestling er... mindre cool. Alligevel findes der legender, som har domineret tå-verdensmesterskaberne siden 90'erne på linje med koryfæerne fra WWF.

Har du rene tæer og selv lyst til at prøve kræfter som tå-wrestler ved VM, skal du bare slå dig løs: Ud over et hygiejnetjek er der ingen adgangskrav, og det er endda gratis at deltage. Tå-wrestling blev afslået som olympisk disciplin, fordi den olympiske komite ikke kunne beslutte, om det skulle være en sommer- eller vintersport.

Så gakket er det: 2/6

ANNONCE
Sjove verdensmesterskaber

VM i skakboksning

Hvor: Forskellige lokationer

Forestil dig, hvor nemt det er at spille en skakmatch, når du lige er blevet rundsmadret i tindingen. Netop derfor er skakboksning blevet en populær sport (at se på), fordi det sætter deltagerne under hårdt pres.

En runde består af fire minutters lyn-skak og dernæst tre minutters boksning. Et spil varer maksimalt 12 minutter, så hvis du ikke er hurtig nok til at slå modstanderen med din hjerne, må du satse på at smadre ham med næverne.

Så gakket er det: 5/6

ANNONCE
Del

Seneste nyt