Magasinet M!

'Skal vi spille FIFA'-epoken er slut: FIFA 23 bliver det sidste af sin slags

EA's fodboldspil skifter navn fra FIFA til EA Sports FC

Helt tilbage i 1993 udkom det første FIFA International Soccer til PC og SEGA Megadrive, og siden da - måske især fra FIFA 96, har den internationale fodboldorganisations akronym været synonym med EA's fodboldspil. 

Den epoke er nu ved at være ovre, for Electronic Arts har annonceret, at FIFA 23 bliver det sidste spil der bærer FIFA-akronymet. 

Det er dog ikke enden på fodboldspil fra EA, men fra 2023 og fremefter, vil spilled udgives under det nye navn FIFA SPORTS FC. 

Navneskiftet er umiddelbart resultatet af stridigheder omkring licens-omkostningerne af navnet, et navn som EA efter sigende har skullet betale godt og vel 150 millioner dollars for - om året. 

I forbindelse med annonceringen af navneskiftet, fortæller EA at spillet i sig selv ikke kommer til at ændre sig dramatisk. EA Sports vil fortsat medbringe 300 individuelle licenspartnere, 19.000 spillere, 700 hold og 30 ligaer verden over. 

EA planlægger at fortæller mere om det kommende EA Sports FC i sommeren 2023, men inden da, har vi FIFA 23, at se frem til. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce