Magasinet M!

Skyrim - Dragejægertips

M! bringer her en guide, der hjælper dig godt i gang med at blive Tamriels sejeste dragejæger!

Skyrim - Dragejægertips
Du har nok ligesom fornemmet på den generelle begejstring rundt omkring på internettet, at det nye rollespil The Elder Scrolls V: Skyrim er noget ganske særligt. Og vi afslører da heller ikke for meget ved at sige, at vi skriver nogle særdeles pæne ting om det i næste nummer af M!, efter at spillet lagde halvdelen af redaktionen ned i flere uger. Men Skyrim er svimlende stort, kompliceret og langt, og det bliver hurtigt ret uoverskueligt.
ANNONCE
Skyrim - Dragejægertips
1. For mange ting!

 

NPC-hjælpere opfører sig omtrent lige så intelligent som størknet, daggammel havregrød. Men selvom de hjælpere, du undervejs i spillet får mulighed for at tage med dig ud på eventyr, som regel er mere til besvær end gavn, så tag dem alligevel med. Hvis du bliver træt af alt at ramme dem lige i skærmen, hver gang du svinger dit mægtige tohåndssværd, så sæt dem til at vente på sikker afstand og lade være med at blande sig i noget - deres vigtigste rolle er nemlig alligevel at slæbe tonsvis af ting for dig.

Bærer du i forvejen rundt på en tung rustning, er det nemlig begrænset, hvor meget du selv kan slæbe på, så hvis du gerne vil have alt det sjældne dværgemetal med nede fra den dér dybe mine, så sæt blot dit pakæsel til at hive det med hjem.

Hvis du generelt er udfordret af din OCD-agtige trang til at støvsuge alt op, der ikke er boltet fast til bygninger, så kan du med fordel finde The Steed Stone øst for Fort Hraggstad og nordvest for Solitude (oppe mod nordvest på kortet), som giver dig 100 ekstra "bærepoint" - men på bekostning af den fordel, en anden Stone måske har givet dig.

ANNONCE
Skyrim - Dragejægertips
2. Et sted at bo

 

Det kan generelt anbefales at skaffe sig et sted at bo så hurtigt som overhovedet muligt - og det gør du bedst ved at blive rigtigt gode venner med den by, du gerne vil slå dig ned i. Hvis du for eksempel synes godt om Whiterun - det første "Hold", du typisk støder på i spillet - skal du sørge for at hjælpe indbyggerne med alle de Quests, de giver dig, samt hjælpe The Companions i Jorrvaskr igennem deres Quest-serie - så vil du få mulighed for at købe dig et hus i byen (for 5.000 spir!).

Du kan ved samme lejlighed også overveje at anskaffe dig en bette kone (eller en stor mand, hvis du er mere til den slags); det gør du ved først at smutte til byen Riften og anskaffe dig en Amulet of Mara fra præsten Maramal, som enten er på byens kro Bee and Barb eller i Temple of Mara - den signalerer nemlig, at du er gifteklar, og når du klarer visse Quests, vil folk begynde at kaste sig over dig, hvis du har den på.

Ægteskab med den rette person kan sikre dig en bolig, uden at du skal købe den selv. Desuden kan din udkårne også blive butiksejer, hvilket giver dig mulighed for at skumme fløden af indtægterne hver dag (100 guld). Nå, ja. Og så står der selvfølgelig et dampende varmt måltid klar til dig hver dag, når du kommer hjem efter udmattende dragejagter og dungeon crawls ...

ANNONCE
Skyrim - Dragejægertips
3. Skrig og skrål

 

Glem store våben og magi - drageskrigene er det fedeste i Skyrim. Du har sikkert allerede prøvet at stå i køen i dit lokale supermarked og råbe "Fos Ru DAH!" ad de andre kunder i køen i håbet om at feje dem alle til side, blot for at se dem vende sig om og glo misbilligende på dig (eller er det bare os ...). Der er i alt 20 forskellige drageskrig i spillet, som du lærer ved at læse oldgamle inskriptioner på specielle vægge, du finder rundt omkring. Når du har lært et nyt skrig, skal du bruge dragesjæle for at låse op for det - dem skaffer du ved at ride rundt i landskabet og tæske drager.

Du vil helt automatisk finde vægge med drageskrig, du kan lære, ved at spille de normale Quests, men hvis du gerne vil speede processen lidt op, skal du spørge den gamle gubbe Arngeir i High Hrothgar, om han har fundet nye "Words of Power'; det vil som regel få ham til at fortælle (han snakker ufatteligt meget ...) om et nyt sted, hvor du kan finde et drageskrig, som bliver afmærket på dit kort.

Drageskrigene er mest af alt et supplement til dine øvrige angreb og evner, fordi de er lidt tid om at lade op efter brug - men de kan være altafgørende i trængte situationer (fx Zun Haal Viik, der afvæbner din fjende), hjælpe dig med at navigere rundt (Lok Vah Koor fjerner en snestorm og giver dig en klar himmel) eller hjælpe dig i dragekampene (Joor Zah Frul tvinger drager til at lande, så du kan slå på dem med din store hammer i stedet for at skyde fimsede pile efter dem).

ANNONCE
Skyrim - Dragejægertips
4. Vær produktiv!

 

Det kan måske virke lettere omstændeligt at gå i gang med at fedte med at lave eliksirer, smede våben eller lignende, men det kan godt betale sig. Selvom du finder masser af lækkert udstyr ved at tæske monstre, åbne kister og gøre folk tjenester, så er der stor tilfredsstillelse at finde ved at lave sine helt egne ting - og så kommer du også nemt af med noget af alt det bras, du alligevel slæber rundt på.

Smithing er oplagt for krigertyper - men egentlig også for alle andre, eftersom denne profession lader dig tjene massevis af penge og forbedre både våben og rustninger. Saml alt, der er metalbaseret (Iron Ore, Steel Ingot osv.) sammen allerede fra starten af spillet, og sørg for altid at have en Pickaxe med dig, så du kan hugge rå malm ud af årer, du finder i bjergvægge eller nede i grotter. Den nemmeste smedje at arbejde ved er den i Whiterun, der ligger lige til højre for indgangen til byen. Den billigste måde at stige i niveau på er typisk ved at købe Iron og Steel Ingots og lave en masse Daggers - og bagefter slibe dem. Hvis du vælter dig i penge, kan du altid købe ekstra point af bl.a. Eorlund ved The Skyforge oppe bag Jorrvaskr. Bemærk i øvrigt, at Skyforge Steel-våbens skade stiger sammen med din figurs niveau.

Enchanting og Alchemy er også glimrende at dyrke - sidstnævnte særligt hvis du er diehard-magiker og ikke bruger våben eller rustning over hovedet. Enchanting fungerer selvsagt strålende sammen med Smithing, fordi du får en konstant strøm af udstyr at forbedre Enchanting med.

ANNONCE
Skyrim - Dragejægertips
5. Sjove detaljer

 

Lad os slutte af med en række mindre tips og gode råd, som kan hjælpe dig godt igennem din heltemodige færd i Skyrim:

 

- Du kan stige af din hest i vand og stige op på den igen for at få fuld ridehastighed i vandet.

 

- Når et Lockpicking-forsøg mislykkes, vil den knækkede dirk flyve i den retning, du skal bevæge dig på dit næste forsøg.

 

- Husk at bruge Favourites-funktionen, hvis du spiller på konsol; den lader dig nemlig få hurtig og nem adgang til dine yndlingsvåben og -magi via styreknappen på controlleren; du kan ydermere også "binde" det valgte våben eller magi til enten venstre- eller højreknappen ved at holde en af dem nede, mens du har valgt den pågældende effekt i Favourites-menuen.

 

- Prøv at undgå at køre din stamina helt i bund, når du slås og løber; hvis måleren bliver helt tømt, er den længere tid om at "lade op" igen, end hvis der stadig er lidt grønt tilbage.

 

- Hvis du har svært ved at få drager til lande, så du kan komme hen og slå på dem, så prøv at lade være med at gemme dig i bakker eller blandt træer og huse; løb i stedet ud i åbent terræn - og prøv at undgå deres ånde, indtil de kommer ned for at slås mano a mano.

 

- Og endelig: Gem, gem, gem! Spillet gemmer automatisk, når du kommer ind i en bygning eller en dungeon - men det kan generelt anbefales at gemme manuelt i hvert fald hvert kvarter. Det er nemt på pc (F5) - mens det på konsol lige tager et par ekstra irriterende sekunder. Men det er det værd!

 

Har du selv spillet masser af Skyrim allerede, og er du lidt af en ekspert på området? Så tøv endelig ikke med at dele dine gode tips og taktikker med både os og alle de spilleglade læsere I kommentarfeltet.

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce