Magasinet M!

Snart kan Siri genkende din stemme

Sikkerhedsniveauet stiger endnu engang på din smartphone.

I dag kan stemmestyrede assistenter ikke umiddelbart kende forskel på dig og en vildt fremmed. Det gælder Apples Siri, men også f.eks. for Amazons Alexa, hvilket for et par måneder siden afstedkom en del problemer, da en speaker i en amerikansk tv-udsendelse sagde en stemmekommando højt, som vækkede adskillige Amazon Echo-enheder rundt omkring i små hjem og fik dem til på samme tid at forsøge at bestille et dukkehus på Amazon.com.

Løsningen er selvfølgelig at skabe assistenter, som kun reagerer på netop brugerens stemme, og det lader til, at Apple arbejder på at indføre denne funktion i fremtidige udgaver af firmaets personlige assistent. Det skriver Patently Apple, der har afsløret en patentansøgning fra firmaet i Cupertino, som lader brugeren træne Siri til kunne genkende vedkommendes stemme. Lidt på samme måde, som din iPhone i dag lærer at genkende dit fingeraftryk.

Siri med stemmegenkendelse forbedrer sikkerheden

Udover at kunne forhindre utilsigtede indkøb af dukkehuse, vil den nye teknologi også forbedre iPhone-sikkerheden betragteligt. Afhængigt af dine Siri-indstillinger kan en fremmed bruger i dag nemlig bruge Siri til at få adgang til din iPhone, selv om den måtte være låst både med fingeraftryk og kodeord. Men i fremtiden ville Siri først skulle genkende stemmen, før der bliver låst op for adgang til telefonen.

ANNONCE
Patently Apple - Snart kan Siri genkende din stemme Patently Apple

Ifølge Patently Apple blev patentansøgningen afleveret til de amerikanske myndigheder for omtrent et års tid siden. Det er altså endnu for tidligt at spå om, hvornår Siri med stemmegenkendelse evt. kommer til at se dagens lys - om overhovedet nogensinde.

Leveret af inputmag.dk

Del

Seneste nyt