Magasinet M!

Sniperen i Mosul slagter IS-krigere én for én

En mystisk snigskytte i Islamisk Stats fallerede højborg, Mosul, Irak, blev i weekenden hyldet som en helt, efter han dræbte en bøddel, få sekunder før en henrettelse af en dreng på åben gade. Og snigskytten har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbigt.

Sniperen i Mosul slagter IS-krigere én for én

Islamisk Stat må ryste i bukserne nede i Irak. Ikke nok med, at Iraks hær forsøger at generobre Mosul, hvor IS har regeret siden juni 2014, så er en mystisk snigskytte også på spil, der har tænkt sig at dræbe de berygtede og skrupelløse jihadister. Én for én.

I weekenden slog han ifølge irakiske medier til, lige som en IS-bøddel skulle til at halshugge en teenage-dreng på åben gade. Et angreb, der førte til, at terroristerne panisk begyndte at åbne ild, mens de forsøgte at finde dækning, skriver Al Sumaria News. Desværre skriver flere kilder også, at IS-krigerne skød og dræbte drengen, før det var muligt for ham at flygte.

Snigskytten, der har fået navnet 'Sniperen i Mosul', menes at stå bag angreb i fire separate kvarterer i den irakiske by over de sidste dage, mens den irakiske hær fortsæt forsøger at genvinde herredømmet over Mosul.

Mange mener dog, at der kan være tale om flere snigskytter end en.

- Fremkomsten af 'Sniperen i Mosul' - som indbyggerne kalder ham - har øget den generelle modstand imod IS. Tilstedeværelsen af snigskytten i fire forskellige kvarterer tyder på, at der er flere snigskytter - og ikke bare en, skriver Al Sumaria News.

Nogle spekulerer yderligere i, at snigskytten kan være en del af en elite-/specialstyrke, men det er uvist, om der er tale om irakiske eller allierede soldater.

Mens manden i den grad lever op til sit navn, er han ikke den første til at trække overskrifter for at skyde og dræbe medlemmer af IS.

I januar var en anden mystisk skarpskytte på spil, der fik navnet 'Daesh-jægeren'. Han jog ekstremister på flugt i Libyen, efter han henrettede mindst tre af terror-gruppens øverste ledere over 10 dage. En ting, der ifølge New York Post medførte en øget frygt blandt IS.

'Daesh' er et akronym for den arabiske frase 'al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham (Islamisk Stat af Irak og Levanten (et stort område i Nærøsten, red.)).

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce