Magasinet M!

Søger kandidater nu: Se hvad Danmarks mest udfordrende job kræver

Hvad siger du til et 26 måneders job i arktisk klima med 1.600 km ubeboet kyststrækning?

Mens du sidder tilbagelænet i din velourpolstrede yndlingsstol, velvidende at din smartphone indeholder alle 237 Pokémons, findes der en gruppe af unge mennesker, som med hjælp fra et hav af slædehunde patruljerer den grønlandske kyst. De kaldes Slædehundspatruljen Sirius, og de har Danmarks sejeste og mest krævende job.

Så trænger du til et break fra hverdagen? Har du set alle videoerne på PornHub, eller kunne du godt tænke dig at udfordre dig selv fysisk og mentalt? Så har vi fundet jobbet, der er som skræddersyet til dig. Slædepatruljen Sirius søger nemlig nye patruljeførere. 

Ekstreme kontorforhold

Noget, som gør jobbet som patruljefører ved Slædepatruljen Sirius til et af Danmarks mest krævende job, er, at 'kontorfaciliteterne' er i en kategori for sig. Hverdagens opgaver finder sted på et areal, der er uspoleret, smukt og eventyrligt.

Dog kan en dag på kontoret også foregå i helt andre omgivelser, hvor de stille, naturrige omgivelser viser sig fra sine mest rå og barske sider. Vejrforholdene i Nordøstgrønland er meget omskiftelige, og hårde snestorme er ofte en del af hverdagen. Når det er allerværst, kan det tage fem timer at tilbagelægge 600 meters patruljering til fods i 50 graders frost.

- Vi ser mange isbjørne - og der er ingen grund til at være bange for dem. Dog skal man have respekt for dem. I min tid som patruljefører var vi én gang nødt til at skyde en isbjørn. Det hører sig ellers sjældenhederne til, da vi selvfølgelig ønsker at passe på dyrene. Isbjørnen blev ved med at kredse rundt om gruppen og kom tættere og tættere på os. Pludselig stod den få meter fra mig, hvorfor vi var nødsaget til at aflive den.

Sådan siger Frederik Oxlund, der har været med på slæderejse med Slædepatruljen Sirius ad to omgange - sin første, da han var i starten af 20'erne. Det var en livsdrøm, der gik i opfyldelse, og som var meget anderledes og udfordrende - men som i den grad gav smag for mere.

Under billedet kan du se, hvad det helt specifikt kræver af dig.

ANNONCE
Søger kandidater nu: Se hvad Danmarks mest udfordrende job kræver

Opfylder du basiskravene?

Før du kommer i betragtning til at blive patruljefører ved Slædepatruljen Sirius, skal du opfylde Forsvarets basiskrav:

1. Basisuddannelse: For at søge om optagelse kræver det først og fremmest, at du har basisuddannelsen i Forsvaret eller i Beredskabsstyrelsen.

2. Sund og rask: Du skal kunne sætte flueben ud fra Forsvarets basis-helbredskrav og deres særlige helbredskrav, som fx kræver, at du skal kunne se mindst 6/6 på hvert øje - uden korrektion (Læs mere her).

3. Øvrige krav: Du har afklarede familieforhold og skal kunne sikkerhedsgodkendes.

Opfylder du basiskravene, kan du sende en ansøgning, som kan føre dig videre til en optagelsesprøve. Består du den, bliver du en del af det hold, der kommer på et syv måneders forløb, som står på foruddannelse.

Go for it!

Der er ingen tvivl om, at du vil vende retur til det danske land en oplevelse rigere og ikke mindst som en langt større 'actionman' end før. Inderst inde ved du jo godt, at dit liv lige pt. ikke er særlig sprængfyldt med vilde oplevelser. Desuden elsker kvinderne jo en mand med hår på brystet. Sæt i gang, soldat! 

Der er frist for ansøgning til SlædepatruljenSirius d. 31. august 2017, og du ansøger lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt