Magasinet M!

Søvnsygdom får kvinder til at onanere i søvne

Nye undersøgelser viser, at søvnsygdommen er langt mere udbredt, end man tidligere troede!Søvnsygdom får kvinder til at onanere i søvne

Alle har hørt om søvngængeri, hvor man ufrivilligt bevæger sig rundt, mens man sover. Men nu er der kommet fokus på en ny form for søvnsygdom, der får folk til at lave spændende ting i søvne.

Sexsomni

Søvnsygdommen hedder sexsomni og dækker over sygdomme, hvor den ramte udfører ufrivillige, seksuelle handlinger om natten. Mens sygdommen hos mænd ofte kommer til udtryk ved, at de decideret har sex med deres partner i søvne, så viser sygdommen hos kvinder sig for det meste ved natlig onani.

- Kvinderne havde mere masturberende adfærd, de agerede sjældent udad. De var oftere alene, når de kom til os for hjælp, hvorimod mændene ofte kom med en partner, som havde bedt dem søge hjælp, fortæller forskningsstipendiat ved University of Edinburgh Emmalee Maschauer til Videnskab.dk.

Undersøgelsen

Vi har desværre ikke selv været med til at undersøge, hvordan sygdommen kommer til udtryk hos kvinderne. Men ved University of Edinburgh er 29 patienter, både mænd og kvinder, blevet undersøgt på alle leder og kanter for at kortlægge, hvordan sexsomni opstår, og hvordan det påvirker de ramte.

Emmalee Maschauer fortæller desuden til Videnskab.dk:

- Eftersom adfærden er mere rettet mod dem selv, er mange kvinder måske slet ikke klar over, at de gør det. Eller de søger ikke hjælp, fordi det ikke går ud over andre end dem selv.

Så mange kvinder er ramt af sexsomni

Der er ingen specifikke tal, der viser, hvormange kvinder, der lider af den sexede sygdom. En internet-undersøgelse har tidligere vist, at utrolig mange mener, at de har symptomer på lidelsen. Der mangler dog reelle undersøgelser af udbredelsen.

Nogle mærker til lidelsen et par gange om måneden, mens andre har symptomer flere gange hver nat. De fleste af de undersøgte patienter led også af andre søvnsygdomme, som eksempelvis søvngængeri, søvnapnø eller narkolepsi.

Vi kan berolige alle kvinder med, at vi ikke bliver sure, hvis i viser tegn på sygdommen, når i sover sammen med os.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt