Magasinet M!

Springet fra iPhone 5 til iPhone 6 & 6 Plus

Efter en måned med iPhone 6 Plus virker iPhone 5 pludselig latterligt lille i hånden. Ja, selv iPhone 6 (den lille af dem) får lov at samle støv i skrivebordsskuffen.

Springet fra iPhone 5 til iPhone 6 & 6 Plus

"Fuuuuuck, den er stor!".

Og nej, det sagde hun ikke i går. Desværre. Det var derimod min første reaktion, da jeg sad med Apples iPhone 6 Plus i hånden for første gang. Læs hele anmeldelsen af iPhone 6 Plus her. 

 

Denne artikel er ikke en decideret test af Apples to nye iPhones, men handler mere om, hvordan det er at gå fra en iphone 5 til en iPhone 6 Plus. Og derfra videre til en "almindelig" iPhone 6. Jeg kan allerede nu afsløre, at den store skærm er mere vanedannende end en lapdance på Waterloo på Vesterbro.

 

iPhone 6 Plus owner sin lillebror

Da Steve Jobs præsenterede iPhone 4 i 2010, havde han et es i ærmet i form af Apples Retina-skærm, der med en pixeltæthed på 326 bankede samtlige android-konkurrenter på markedet. Her fire år senere tørrer telefoner som LGs G3 numse i Apples retina-skærm med en pixeltæthed på 538. Og det var 538. Jobs påstod hårdnakket, at 326 ppi var den optimale opløsning, da ingen mennesker kunne skelne pixels fra hinanden i denne opløsning. I call bullshit. For selvom begge skærme har fantastiske farver og betragtningsvinkler, kan jeg sagtens se forskel. Selv med mine sløje øjne. Når jeg kigger på iPhone 6's skærm, der har en opløsning på 326 ppi, og holder den op mod iPhone 6 Plus's skærm, der har en pixeltæthed på 401, er det forholdsvist tydeligt at se, hvilken skærm, der er den skarpeste. Og dermed også denlækreste at surfe og spille spil på.

 

Når det er sagt, er farverne og kontrasten markant bedre i den "lille" iPhone 6 sammenlignet med den, der sidder i min gamle iPhone 5. Og det selvom opløsningen er den samme i de to telefoner.

 

Stor, større, bedst?

ANNONCE
Springet fra iPhone 5 til iPhone 6 & 6 Plus

 

iPhone 5 til venstre, 6 Plus til højre.

Da jeg fik udleveret mit iPhone 6 Plus-testeksemplar, var jeg temmelig skuffet over, at jeg skulle vente yderligere tre uger på at få den mindre model fra Apple. For springet fra iPhone 5's 4 tommer skærm til en kæmpe skærm på 5,5 tommer virkede voldsom. Ville jeg stadig kunne betjene den med én hånd? Og ville den overhovedet kunne være i min lomme? Ja og ja. Det er skræmmende så afhængig, man bliver af en stor skærm. Netflix, Redtube og Facebook kommer for alvor til sin ret. Jeg har heldigvis en stor hånd, hvilket gør det muligt for mig at betjene iPhone 6 Plus med én hånd. Meget vigtigt, når du er på lokum og skal tørre dig med den anden hånd. Skulle jeg komme til kort, virker Apples reachability, hvor hele skærmbilledet skubbes ned, så man bedre kan nå, upåklageligt. Faktisk forudser jeg, at Apples iPad Mini kommer til at lidesamme skæbne som Apples iPods, da iPhonen blev lanceret. Hvem har brug for en mini tablet, når man har en stor smartphone?

 

Kamera i verdensklasse

Enhånds-betjeningen bliver også langt mere gnidningsfri takket være Touch ID, som er nyt for en iPhone 5-ejer. Jeezus, det er lækkert. Og så fungerer det hver eneste fucking gang. Nu mangler vi bare, at Apple inkorporerer Home/Touch ID-knappen i skærmen, så vi kan få en mindre formfaktor på de kommende iPhones.

 

Kameraet er identisk i de to nye iPhones - bortset fra den optiske billedstabililsering, der sidder i Plus-modellen. Men det er sgu ikke noget, jeg tænker over i hverdagen. Jeg kan blot konkludere at billeder og især videoer skudt med 60 billeder i sekundet, får kameraet i min iPhone 5 til at virke håbløst forældet.

 

Endelig et batteri, der holder - i Plus-modellen

Efter tre uger havde jeg mere end vænnet mig til iPhone 6 Plus' størrelse - og fantastiske batteri-levetid. Derfor virkede den lille iPhone 6 komisk lille, da jeg endelig fik den leveret til test. Ja, den ligger bedre i hånden og det er nemmere at komme rundt på skærmen med tommelfingeren. Men faktum er bare, at alting er federe på en større og skarpere skærm. Efter jeg har fået iPhone 6 Plus til test, er mit dataforbrug eksploderet. Min tablet føler sig overset. Og det med rette. En anden ting, jeg lykkeligt havde fortrængt, er, hvor meget batteri min iPhone 5 sluger. Det mindede den lille af iPhone 6-modellerne mig hurtigt om. For her er batteriet ligeså svagt, som vi kender det fra 5 og 5S. Desværre.

 

Har du nogenlunde store hænder, og er du iOS-mand/kvinde, vil jeg anbefale dig at springe ud i det og investere i Plus-modellen. Du får så meget mere for pengene. Ellers er det skarpe alternativ Samsungs skamroste Galaxy Note 4.

Go big or go home.

 

 

Nå ja, du kommer ikke udenom, at du ligner en idiot, når du taler i en så stor telefon.

 

ANNONCE
Springet fra iPhone 5 til iPhone 6 & 6 Plus

 

 

Del

Seneste nyt

Annonce