Magasinet M!

Stor tech-youtuber kalder Fisker Ocean den værste bil han nogensinde har testet

Fisker Ocean er fortsat en elbil i modvind

Fisker Ocean, der herhjemme har fået en del opmærksomhed fordi det er den første elbil fra danskeren Niels Fisker, der de seneste år har bakset med at stable sit Fisker-bilmærke op i det amerikanske. 

Bilen har ligeledes fået rigtig meget opmærksomhed, fordi både brugere og anmeldere har oplevet løbende udfordringer med den ellers interessante elbil, og nu har en af de største Tech-anmeldere på Youtube meldt sig til koret, over brugere der ikke yderligt imponerede af Fiskers første rendyrkede elbil. 

Youtuberen er Marques Brownlee (MKBHD), der har bygget en karriere på at teste og anmelde de nyeste gadgets på Youtube. 

I starten af bilen påpeger youtuberen, at han egentlig er fascineret af bilen ved første øjekast, og at han sætter pris på designet, og en lang række af unikke features, som han ville ønske fandt vej til andre biler.

I videoen fortæller han også, at han har været ude og låne en faktisk produktionsbil fra en uafhængig bilforhandler, fordi Fisker Inc. ikke var interesserede i at låne ham en bil til testen. I samme ombæring, fortæller han at Fisker-lejren fandt ud af, at han havde planer om at teste bilen uanset, og bedte ham om at afvente, til de kunne rulle nogle kritiske softwareopdateringer ud. Som modtræk forklarer Youtuberen, at han selvfølgelig tror Fisker, når de siger at de har forbedringer på vej, men at han er interesseret i at anmelde bilen, som den er hos de bruger der allerede har købt bilen i dens nuværende tilstand. 

ANNONCE
?si=PG22yFxi5CtwnWET

Men hvordan når han så frem til overskriften "This is the worst car I've ever reviewed"?

Marques påpeger, at bilen har en del mangler, som en elbil burde have styr på. 

Blandt andet kritiserer han, at bilen ikke har hill start assist - altså funktionen hvor bilen automatisk bremser, når man holder stille på en skråning. Han kritiserer også bilen, for at den trådløse nøgle virker tilfældig i, hvilken afstand bilen registrerer nøglens tilstedeværelse i. Et andet kritikpunkt, er at bilen ikke virker til at kunne tilkoble en smartphone. Et af de helt store problemer, er at bilens assistent-systemer ifølge ham lader til at fejle ofte. 

Det allerstørste kritikpunkt ved bilen er det generelle softwaresystem. "Det største problem ved bilen softwaren i bilen, som - hvis jeg skal være helt ærlig - er noget rod." lyder det fra anmelderen, der fortsætter med at fortælle, at han ikke har haft held til at tænde bilen, uden en eller anden advarsel fra sikkerhedssystemerne er blevet aktiveret. 

Ikke den eneste med dårlige oplevelser

Marques Brownlee er ikke den eneste, der har haft udfordringer emd Fisker Ocean langt fra. 

Kigger vi bare på lille Danmark, kan vi blandt andet finde en føljeton fra Bilmagasinet, der har fulgt en privat Fisker Ocean ejer gennem købsprocessen og de første måneder som ejer af bilen. Her er der blevet listet en nærmest imponerende fejlliste, der blandt andet fortæller om softwarefejl der melder om defekte bremsesystemer, utroværdig fartpilot og vinduer der kører op og ned uden nogen umiddelbar grund.

Helt tilbage i august 2023, fik vi også en forfriskende ærlig anmeldelse af bilen fra Youtube-kanalen Granturismo Cars og værten Joachim Stender. Han konklusion dengang, var at "den her bil er ikke revolutionerende overhovedet. Det at den kan køre langt er fordi den har et meget stor batteri og er lille... Den kører langt, den kører mærkeligt, og så koster den lidt for meget."

ANNONCE
Granturismo Cars: Anmeldelse af Fisker Ocean
?si=QDB5QI3NI1SUIcM1
Del

Seneste nyt

Annonce