Magasinet M!

Straffer nysgerrige: Sådan angriber IT-kriminelle med alternative metoder

Hold fingrene langt fra tabte USB stick. De kan vise sig at udgøre en stor trussel for din computers sikkerhed

En ny metode indenfor IT-kriminalitet breder sig ifølge If Skadeforsikring i øjeblikket. Det drejer sig om "tabte" USB sticks, der indeholder en virus, som kan låse og kryptere din harddisk. Fænomenet kaldes "Ransomware".

For nyligt blev en virksomhed i København netop udsat for dette. En medarbejder havde fundet USB'en, og herefter stukket den i egen computer, for at spore dens ejermand. 

Herefter kan du selvfølgelig selv regne resten ud... De kriminelle kræver en løsesum for at åbne systemet op igen.

ANNONCE
iStock - Straffer nysgerrige: Sådan angriber IT-kriminelle med alternative metoder iStock

- Et usb stick er blot en mulighed. Fremsendelse af mails med vedhæftede inficerede filer er en anden. Det er vigtigt, at man forholder sig kritisk til indkomne mails fra ukendte personer eller firmaer og eksempelvis heller ikke falder for fristelsen til at putte et fundet USB stick i sin computer, selvom man ville gør det i den bedste mening, fortæller presseansvarlig Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring.

Selvom angrebene i første omgang har været rettet mod virksomheder, kan den samme metode naturligvis også ramme private. 

Derfor er det som udgangspunkt en skidt idé at samle den lille USB-pind op, selvom der står 256 GB på, og du godt lige kunne bruge lidt ekstra lagerplads.

ANNONCE
Del

Seneste nyt