Magasinet M!

Studerende lavede overtræk på 1,3 million dollars og brugte dem på biler, strippere og kokain

En simpelt bankfejl gav den unge mand blod på tanden.

Studerende lavede overtræk på 1,3 million dollars og brugte dem på biler, strippere og kokain

En fejl er under normale omstændigheder en dårlig ting. Det kan kostede dig førstepladsen i Mario Kart, eller det kan sende dig bag tremmer resten af dit liv. Men for en ung australsk mand, Luke Moore, betød en simpel fejl hos banken, at han kunne fyre lige knap 10 millioner af på biler, strippere og stoffer over en to-årig periode.

Luke Moore plejede at være en ludfattig jura-studerende, men i 2010 ændrede tingene sig pludselig, da han oprettede en konto i St. George bank. Kontoen skulle være beskyttet mod overtræk, men da der stod 60.000 med røde tal, gik det op for Luke, at banken ikke stoppede ham. Herefter fortsatte han med at trækker over og sætte pengene ind andre banker.

De efterfølgende to år rejste Luke hele verden rundt. Han besøgte diverse playboy-steder i Thailand og Australien. Han købte en Aston Martin og en Maserati. Han fik fingrene i en speedbåd, en signeret Michael Jordan-trøje og en del kunst fra Banksy. Derudover tog han sig selvfølgelig af de små ting som forsikringer og huslån.

Savner ikke det dyre liv, bortset fra...

Banken opdagede fejlen, men først efter, at Luke havde fyret 10 millioner af. Den unge mand blev i første omgang dømt til 4,5 års fængsel for økonomisk bedrag, men efter at have tilbragt fem måneder i fængslet, smilede livet endnu en gang til Luke. Den 1. december blev han løsladt ved appeldomstolen, fordi man anklageren ikke kunne bevise, at han havde misligeholdt sin aftale over for banken, som jo ikke gjorde noget for at stoppe ham, og derfor fik han lov at gå fri.

I dag har han givet alle sine købte ting tilbage, kører en 6000-kroners bil og bor hos sin mor. Han savner ikke det dyre liv. Altså lige bortset fra kokainen, stripperne og de hurtige biler, har han fortalt til Daily Telegraph.

ANNONCE
Del

Seneste nyt