Magasinet M!

Studie fortæller: Det er hverken humor eller penge, smukke kvinder leder efter hos mænd

Intelligens er vejen til smukke kvinders hjerte.

Mange af os har sikkert prøvet at gå forbi en ikke særlig pæn mand med en virkelig smuk kvinde om armen og tænkt hvad i alverden laver hun med ham?

Overfladisk? Meget. Men i disse tider, hvor kærlighed (eller i hvert fald random hookups) i høj grad findes på Tinder, kan man undre sig over, hvad der dog har fået hende til at give ham et swipe til højre - både på app'en og i det virkelige liv. 

Er det penge?

Er det hans jokes?

Eller er han bare virkelig god i sengen?

Ifølge et nyt studie er det ingen af de tre ovenstående ting, der er afgørende faktor for, hvordan en attraktiv kvinde vælger en mand. Det handler derimod om det, du har mellem ørene: Intelligens. Studiet, som blev offentliggjort i Evolutionary Behavioral Sciences, fandt ud af, at smukke kvinder helst ville være sammen med en intelligent mand. Især de kvinder, der ledte efter en partner for livet havde intelligens for øjet. 

 “We speculate that women are motivated to secure a mate with equal or higher intelligence” 

Og ikke nok med det - undersøgelsen fandt også ud af, at kvinder gerne vil finde en mand, der faktisk er lidt mere intelligent, end hun selv er - og til det vil hun bruge sit flotte ydre.

Undersøgelsen var baseret på mere end 10.000 billeder fra en high school i Wisconsin fra 1957 samt IQ tests. Forskerne fortalte, at de kvinder, der blev vurderet som attraktive ud fra deres billeder fra den gang, var endt med mænd, som havde en højere IQ. 

Og her kan man selvfølgelig stille sig kritisk, eftersom der både er tale om en vurderingssag (en vurdering foretaget af 12 mænd og kvinder med en gennemsnitsalder på 78) - og ret gamle billeder. Men faktisk stemmer undersøgelsen meget godt overens med en lignende fra 1993, som fandt ud af, at det er en del af kvindens DNA at gå efter en klog mand:

“Modern women have inherited the evolutionary trait to desire mates who possess resources, have qualities linked with acquiring resources (e.g., ambition, wealth, industriousness), and are willing to share those resources with them."

Det samme gør sig dog ikke gældende for mænd. Den første undersøgelse viste nemlig, at attraktive mænd ikke bevidst gik efter intelligente kvinder. Det lå derimod i deres DNA at gå efter den kvinde, der kunne give ham de bedste børn - med andre ord: Den pæneste kvinde. 

Og hvad kan man så bruge det til, tænker du måske? I disse overfladiske tider kan det måske være meget rart at vide, at du sagtens kan score den smukkeste kvinde i lokalet, selvom du ikke ligefrem selv er nogen Ryan Gosling. 

Medmindre du selvfølgelig heller ikke er særlig klog..

Så har du et problem! 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce