Magasinet M!

SU-Lån

Hører du til gruppen af drengerøve på SU – og har altid fået at vide du ikke skulle tage et SU-Lån, så skulle du måske læse videre.Det er surt at stå med en stor SU-gæld når man er færdig med at læse, men det kan faktisk være en fordel, og hvordan så det?

Den danske stat er så flinke, at de tilbyder studerende et månedligt lån på 2562 kr. (2008), til 4% i rente under uddannelse - og til 5% efter endt uddannelse.

Såfremt du er en rigtig drengerøv skal du ud og have en lækker lejlighed, og en stor bil når du er færdig med at læse - her kan du så benytte dig af dit SU-lån.

Når du begynder uddannelsen, vælger du at sige ja tak til SU-lån. Efterfølgende opretter du en konto, f.eks. på brfbank.dk som giver dig 5% i rente - her skal pengene overføres til hver måned. På dette tidspunkt kræver det en vis selvdiciplin, ikke at gå ud og bruge pengene på bajere og damer.

Du vil nu under hele uddannelsen betale 4% i rente for dit lån (som du i øvrigt kan trække fra i skat, efter endt uddanelse), og samtidig vil du få 5% i rente på din konto i BRF (som du skal betale skat af).
Ovenstående, er der ikke den store fidus i - og kan i værste tilfælde koste dig lidt småpenge, men de er en mere sikker investering end Roskilde Bank og It-Factory.

Nu er du ved at være færdig med at læse, og så kommer fordelen. Lige meget om du skal bruge penge på at rejse, købe lejlighed, hus eller måske en bil, kan du næsten kun spare penge (med mindre du under studietiden har haft råd til at spare op).

Tænk på hvad et billån koster i rente? Eller hvis du skal låne til udbetalingen på et hus?

Svaret er at et almindelig lån nemt koster det dobbelte - men du har med SU-lånet sikret dig en hel del af pengene til en lav rente, lånt af staten. Klar til at blive brugt.

HUSK! Du kan stadig nå, at lave SU-lån med tilbagevirkende kraft (såfremt du selvfølgelig er under uddannelse).

Har du SU-lån, og sparer du det evt. op?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce