Magasinet M!

Super-DJ'en fra Randers

Hotte damer er der masser af i Hedegaards nye dyrt producerede musikvideo. Men hvem er Danmarks/Randers' nye super-DJ, der står bag sidste års kæmpehit, Twerk it Like Miley, egentlig?

Hej Rasmus. På få år er du gået fra at være klaverspillende gymnasieelev til en af Danmarks største DJs. Hvordan har det været?

Det har været rigtig udfordrende og krævet rigtig meget fokus at komme til det punkt, hvor jeg har kunnet leve af at være producer og DJ, men til gengæld er det sindssygt fedt, efter det er lykkedes. Der er dog rigtig mange forhindringer på vejen og man skal hele tiden være meget opmærksom på, hvor det er man vil hen. Der er mange derude, som også gerne vil være DJ's og producere, så det kræver man finder sin egen stil, tror på den og holder sig til den. 

Hvilke faktorer har gjort, at du er der, hvor du er i dag? 

Det har været en blanding af at blive ved med at lave noget musik, som jeg gerne selv ville høre, hvis jeg var lytter og være omgivet af et fantastisk dygtigt hold. Mine to managers, Kasper og Lasse, har været med fra starten, og uden dem ville det aldrig have lykkes.

 

ANNONCE
Super-DJ'en fra Randers

Hvor får du dine inspirationer fra?

Jeg tror det er 6-7 år siden, jeg hørte Trentemøllers remix af Röyksopp's "What Else is There" første gang, og på den tid havde Morten Breum også et album ude, som jeg lyttede rigtig meget til. Dengang sagde jeg til mig selv, at et sted imellem de to ville være et sted, jeg godt kunne se mig selv. Og det, synes jeg egentlig, stadig holder, selvom jeg også er meget inspireret af især amerikansk hip-hop.

Hvornår og hvordan opstod din interesse for at DJ'e?

Jeg er ret overbevist om, at det startede tidligt i min gymnasietid, hvor jeg besøgte nogle venner i Aarhus, der var begyndt at gå til nogle undergrunds-ravefester på nedlagte fabrikker og på havnen. Der fik jeg nogle sindssygt fede oplevelser i hvert fald. De har været en stor inspiration. Men det er også kommet meget igennem at sidde og producere alene på sit værelse. I starten var jeg slet ikke klar over, at folk lyttede og rent faktisk spillede mit musik, men det opdagede jeg, da jeg var flyttet til København og af og til hørte mit eget musik på klubberne. Det giver også et vildt kick, der gør at man vil blive ved. 

ANNONCE
Super-DJ'en fra Randers

Din nye video handler om The Axe Effect og er lavet i samarbejde med Axe. Fortæl om, hvordan idéen opstod?

I musikbranchen bliver man nødt til at være lidt skør, tror jeg. Og det var i et sådant øjeblik vi fik idéen til videoen. Sangen havde Brandon og jeg lavet grundidéen til for godt et år siden - faktisk samme dag som vi lavede "Twerk it Like Miley". Da vores camp - Brandon, Kasper, Lasse og jeg - mødte Axe for første gang i samarbejde med instruktøren Mike Spooner, endte det simpelthen bare i virkelig god stemning og skøre idéer. 

Se den nye video herunder:

ANNONCE

Bruger du selv Axe?

Jeg bruger den nye, ja, og jeg synes faktisk, den er skide god, og det er sgu 100% ærligt

Til sidst vil vi gerne have dig til at liste fem ting ned, som M!s læsere ikke ved om dig?

  1. Jeg har spillet klaver i Randers Statsskoles jazzorkester, Little People.
  2. Jeg droppede ud af psykologistudiet på københavns universitet for at satse på at blive DJ.
  3. Jeg er gammel computernørd så jeg har kodet mit eget regnskabsprogram som app på min telefon.
  4. Jeg er ufattelig bange for edderkopper.
  5. Jeg brugte hvert eneste frikvarter fra 7. til 9. klasse med 3 kammerater på at spille guitar i et Nirvana cover-band.
ANNONCE
Del

Seneste nyt