Magasinet M!

Surprise: Kvinder kontakter deres partner oftere end mænd

Kan du genkende billedet?

I en tid, hvor vi nødig har telefonen udenfor rækkevidde for lang tid af gangen og med glæde deler hvert et skridt, vi tager, med omverdenen, skulle man måske ikke tro, at det pludselig kunne blive et problem, at man bruger sin telefon for lidt. 

Umiddelbart skulle man måske tro, at det var en positiv ting, at man var så til stede i nuet, at man helt glemte at kigge på sin telefon. Men nej. I hvert fald ikke, hvis man spørger folk i parforhold. 

Vi fortalte for nylig, at ens telefon kan påvirke ens parforhold negativt - men det modsatte kan også være tilfældet.

I en ny befolkningsundersøgelse blandt 18-45 årige danskere, foretaget af Huawei, svarer hveranden (52%) af de adspurgte i parforhold, at de har diskuteret med deres partner på grund af manglende svar på beskeder eller opkald. Umiddelbart oplever flest mænd (55%) at have diskuteret på grund af manglende svar, hvorimod 45% af kvinderne svarer ja til spørgsmålet.

Om det er, fordi mændene starter diskussion, eller de bare føler, at kvinderne ofte brokker sig over det, melder undersøgelsen intet om.. 

Kvinder kontakter deres partner oftere end mænd

Huawei undersøger også, hvem folk oftes kontakter på via deres telefoner, og her svarer 44%, at det er deres partner. Dog viser det sig, at kvinderne er lidt mere ivrige med at sende beskeder end mænd.

Fem ud af ti af de adspurgte kvinder svarer, at det er deres partner, de kontakter mest, imens knap fire ud af ti af de adspurgte mænd kontakter deres partner mest.

Det vil altså sige, at det er kvinderne, der oftest kontakter deres partner, imens det er mændene, der oftest synes, de skal diskutere omkring manglende svar.

Den lader vi lige stå lidt.. 

ANNONCE

Om undersøgelsen

Huaweis undersøgelse om smartphonevaner og -adfærd er foretaget blandt respondenter i alderen 18-45 år på tværs af 12 lande, og mindst 500 respondenter har deltaget i hvert land. Data er indsamlet gennem en e-survey via IPSOS i januar 2018. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til alder og køn.

ANNONCE
Del

Seneste nyt