Magasinet M!

Sushi-eksperter: Det er faktisk ikke meningen, at du skal blande soya og wasabi sammen

Gør du også det?

Når det kommer til at spise sushi, hvad enten du er på restaurant eller har fået en boks til takeaway, så bliver langt de fleste serveret med wasabi og soya.

Vi vil næsten vædde på, at langt de fleste laver en lille skål og mikser den grønne wasabi sammen med soya til en spicy dyppelse.

Har vi ret?

Ifølge sushi-eskperter og connoisseurs i en undersøgelse, så er det faktisk lidt af et tabu og en meget forkert måde at nyde din sushi på.

Konceptet med at blande de to ting sammen er ikke den rigtige måde at nyde måltidet på ifølge etablerede sushi-forretninger - eksempelvis Sushi Sasaya Korin og Itamae Sushi Edo i Tokyo.

Hos sushi-afficionados anses det for et kulinarisk tabu.

De japanske sushi-kokke fortæller, at ved at blande de to ting sammen ødelægger man stærkhedsgraden og aromaerne i wasabien samtidig med, at man 'forurener' smagen af naturlig soya.

Hvad er den rigtige måde, spørger du så?

Ifølge sushi-eksperter skal du først tilføje wasabi på fiskelemenetet af din sushi, hvorefter du så dypper din sushi i soyaen - hvis det skal være helt rigtigt, skal du i øvrigt dyppe den med fiskesiden nedad i soyaen, så du ikke får for meget soya suget ind i risen og dermed ødelægger balancen. 

Selve formålet med wasabi er et krydderi, der kan 'neutralisere' fedmen i rå fisk og dermed højne smagsoplevelsen og friskheden.

Så ved du det!

ANNONCE
Del

Seneste nyt