Magasinet M!

Sydeuropæisk superret giver større muskler og stram sixpack

Engang var frittataen udskældt for sit høje kolesteroltal. I dag er den sydeuropæiske klassiker med de mange æg og grøntsager en helt oplagt sund og slankende træningsret.

Sydeuropæisk superret giver større muskler og stram sixpack

Selvom den sydlandske æggekage indeholder en masse kolesterol, så lad dig ikke skræmme. Det er nemlig aldeles harmløst. For trods det tårnhøje fedtindhold er frittataen en fortrinlig slankeret, der hjælper dig med at komme fedtet til livs.

Nøglen er rettens mange stærke proteiner og beskedne mængder kulhydrat, som - modsat mange pasta- og kartoffelretter - holder blodsukkeret i ro efter måltidet. Det gør blandt andet, at kroppen finder sin energi direkte fra fedtdepoterne.

Proteiner sender samtidig en masse mæthedsignaler til hjernen og overflødiggør dermed behovet for stivelse i maden. Denne effekt forstærkes kun, hvis du serverer en lækker grøn salat til.

Læs også: Skal man altid have protein?

Har du konditionstrænet inden måltidet, kan det være en god idé at supplere frittataen med en skive brød eller to. Det fremskynder restitutionen og fylder musklernes kulhydratdepoter, sætter skub i reparationen af ødelagt væv og bygger din krop op igen.

Frittata med friske ærter (4 personer)

Ingredienser:

4 store økologiske æg

4 dl minimælk

1 frisk mozzarella, 45+ (ca. 250 g)

8-10 semi-dried tomater

1 bdt. purløg

1 finthakket løg

2 store håndfulde friske ærter

1 spsk. rapsolie

1 knivspids salt og peber

Læs også: 5 nemme, billige og ultrasunde fiskeretter

Sådan gør du:

1. Varm olien op i en tykbundet pande, og svits de finthakkede løg i et par minutter, til de er blanke.

2. Rør æg, mælk, purløg, salt og peber godt sammen. Tilsæt ærterne og tomaterne på panden og straks derefter æggemassen.

3. Skru ned for varmen, og lad æggemassen sætte sig næsten helt.

4. Tænd da for grillfunktionen i din ovn, læg mozzarellaskiver på toppen af frittataen, og sæt stegepanden i ovnen (brug en pande med metalhåndtag).

5. Hold godt øje med panden, og tag den først ud, når mozzarellaen er smeltet og let gylden, samtidig med at al æggemassen er stivnet (ca. 5-10 min.).

6. Servér den lun og evt. med en dejlig grøn salat til.

Læs også: Chili con carne med mørkchokolade

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE