Magasinet M!

Syg på kommando: Dansk startup sælger sygdoms-inficerede servietter

Mangler du en undskyldning for at slippe for svigermors fødselsdag i aften?

Du kender sikkert til, at sygdom altid kommer på det mest ubelejlige tidspunkt, og den dag, hvor man rent faktisk har brug for en slem forkølelse for at slippe for svigermors 50-års fødselsdag, er man frisk som en havørn. Hvor ville livet bare være lettere, hvis vi selv kunne bestemme, hvornår vi blev syge.

Jeg tror, det er nogenlunde sådan, den danske startup Væv har tænkt. Og i stedet for at lade det blive ved tanken, har de taget det skridtet videre og skabt en sygdoms-inficeret serviet, så du kan blive syg, netop når det passer dig bedst.

For omkring 522 kroner kan du købe dig til sygdom, netop når det passer dig. Og ja ja, tænker du måske, det er da meget smart, men betyder det så ikke bare, jeg bliver syg dobbelt så ofte i stedet for?                                                                                                     

Ikke ifølge Væv. De mener nemlig, at det kan være med til at opbygge ens immunforsvar, så man undgår sygdom på et senere tidspunkt.

”We believe that when flu season comes around, you should be able to get sick on your terms. We’re not about chemicals or prescription drugs here at Væv. We believe using a tissue that carries a human sneeze is safer than needles or pills.”

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Og ifølge Charles Gerba, Professor i mikrobiologi, er det også netop tilfældet.

”There are more than 200 varieties of rhinoviruses, which is why there has never been a vaccine for the common cold. You’ll be protected from whatever version of it is on this tissue, but that still leaves you susceptible to the other 199.”

Gerba advarer yderligere mod at inficere sig selv, da det kan være farligt, fordi man ikke ved, hvordan ens krop vil reagere til en virus.

”Say you have an elderly person, you give it to them — they could die from it.”

Alligevel har tanken om at være herre over sygdommen tiltrukket så mange, at Væv har solgt over 1000 servietter, og produktet er på nuværende tidspunkt udsolgt.

Det giver dig lidt tid til at overveje, om du vil kaste over 500 kroner afsted på den ”luksus” det er selv at kunne bestemme over sin sygdom.

Eller om du vil gemme de 500 kroner til sygdomsfri lommeletter, smertestillende og litervis af Ben and Jerry’s, når du alligevel bliver syg.

Man kan altså få ret meget Ben and Jerry’s for 500 kroner..

ANNONCE

[Kilde: NYPost]

Del

Seneste nyt