Magasinet M!

Syv myter om mænd

Mænd har bedre stedsans end kvinder. Mænd er mere pylrede. Mænd er mere tilbøjelige til at være utro.

Sandt eller falsk? I dette blogindlæg vil du blive præsenteret for syv udbredte myter om mænd. Du vil i samme ombæring blive klogere på, om der rent videnskabeligt er belæg for de udvalgte myter. 

Mænd er mere pylrede

Falsk.

Flere videnskabelige forsøg har tydeligt vist, at mænd ikke er mere pylrede end kvinder. Dog peger flere undersøgelser på, at mænd ofte bliver hårdere ramt af influenza end kvinder. Ergo er mandeinfluenza – eller også kaldet man flu – noget der skal tages alvorligt. Mænd har brug for mindst lige så meget kærlighed og omsorg under sygdom som kvinder og børn. Dét kan du med god samvittighed fortælle din udkårne. 

Mænd ryger mere

Sandt.

Omtrent 1 ud af 5 danskere ryger. Det omfatter både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Dog er det mandlige køn overrepræsenteret i denne statistik – både hvad angår rygning og dampning. En positiv ting er dog, at antallet af mandlige rygere er faldet de seneste år. Det går altså den rigtige vej.

Elekcig er en af de forhandlere, som har kunne mærke, at mænd i højere og højere grad skifter de skadelige tobakscigaretter ud med e-cigaretter. 

Mænd drikker mere

Sandt.

Mænd kan generelt drikke mere end kvinder – dermed ikke sagt at de skal gøre det. Det forholder sig ikke desto mindre sådan, at mænd indtager mere alkohol end kvinder. De fleste mænd holder sig om ikke andet inden for de 14 genstande om ugen - Sundhedsstyrelsen har fastsat denne grænse. 

En øl i ny og næ har aldrig skadet nogen, men drikker man mere end de anbefalede 14 genstande om ugen, bør man overveje en livsstilsændring. Alkohol feder og kan i øvrigt føre til flere alvorlige livsstilssygdomme. 

Mænd er mere utro

Sandt.

Utroskab er en frygtelig ting – det kan de fleste mænd og kvinder nikke genkendende til. Desværre kommer vi ikke uden om, at mænd er mere utro. Dét bekræfter flere troværdige undersøgelser. 

Næsten 1 ud af 5 har været deres partner utro inden for det seneste år. På den positive side holder de fleste danskere – 4 ud af 5 – sig fra utroskab. Hvad er dit forhold til utroskab?

Mænd er mere aggressive

Falsk.

Mænd er under normale omstændigheder både større og stærkere end kvinder, jovist, men det er ikke ensbetydende med, at mænd er mere aggressive. 

Statistikker viser, at mænd begår flere overfald end kvinder, men taler man om aggression i al almindelighed, så er mænd ikke mere aggressive end kvinder. Hvilket køn man peger på som det mest aggressive afhænger i høj grad af, hvad man lægger i begrebet aggression. 

Mænd er dårligere til at multitaske

Sandt.

Kvinder er bedre til at multitaske – om man vil det eller ej. De fleste kvinder har helt naturligt en evne til at fokusere på flere ting på én gang. Forklaringen kan være, at kvinder rent evolutionært skal være i stand til at passe børn og lave mad samtidig. Dermed ikke sagt, at alle mænd er dårlige til at multitaske. 

Multitasking er ikke nødvendigvis en medfødt evne, men nærmere noget man lærer med tiden. Dog er det værd at være bekendt med, at multitasking kan føre til stress, hvorfor man skal være påpasselig med at have alt for mange bolde i luften på samme tid. Af og til kan det være en god idé at sætte tempoet lidt ned med henblik på at levere et bedre resultat – i både private og professionelle sammenhænge. 

Mænd har færre følelser end kvinder

Falsk.

Der kan være flere gode forklaringer på, at man tror, at kvinder har flere følelser end mænd. Faktum er, at mænd har akkurat lige så mange følelser som kvinder. Dog kan man godt argumentere for, at kvinder generelt er bedre til at sætte ord på deres følelser og i øvrigt ikke er bange for at optræde følelsesladet. 

En rigtig mand græder ikke. 

Ovenstående er en meget forkert og misforstået tankegang – er du enig? 

Enig eller ej, så forholder det sig sådan, at mænd generelt bruger meget energi på at skjule deres følelser for ikke at blive stemplet som svage og hysteriske. Der vil formentlig altid være nogle uskrevne regler for, hvordan henholdsvis mænd og kvinder bør opføre sig, men vi kan da aflive myten om, at mænd har færre følelser end kvinder. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt