M!

Talentfuld kvindelig surfer er for grim til at blive professionel

Silvana Lima er en yderst talentfuld kvindelig surfer - måske Brasiliens bedste. Men hun har svært ved at finde sponsorer. Hun tror selv, at hun ved hvorfor.

Talentfuld kvindelig surfer er for grim til at blive professionel

Brasilien er kendt for deres varme klima, smukke strande og smukke piger. Det kan derfor ikke undre nogen, at surfing er en populær sportsgren blandt både mænd og kvinder i landet. Hvis du tager et øjeblik, lukker øjnene, og forestiller dig en kvindelig brasiliansk surfer, så er det næppe billedet af en uattraktiv kvinde, der kommer frem i dit hoved.

Surferen Silvana Lima har otte gange vundet det brasilianske mesterskab, og to gange har hun vundet VM-sølv. Man skulle tro, at det var tilstrækkeligt, når hun har ambitioner om at blive fuldtidsprofessionel, men det er svært for hende at finde sponsorer, og hvis hun bliver spurgt hvorfor, så er svaret klart. Hun er ganske enkelt ikke pæn nok.

Ifølge Silvana, så kommer de største sponsorater i hendes idræt fra badetøjsproducenter. Når de skal vælge, hvem de vil sponsorere, så går de ifølge Silvana kun efter modeltyperne, eller dem, der har en ekstraordinær historie. Det kan eksempelvis ses i Bethany Hamiltons tilfælde, en australsk surfer, der mistede sin ene arm efter et hajangreb. På trods af sit handicap, har hun kunne leve af sin idræt.

Silvana er dog ikke en kvinde, der bare giver op. Hun har derfor startet en hundekennel i sit eget hjem, og ved at sælge hvalpe, kan hun finansiere sine rejseomkostninger. 

Det er desværre en historie, som ikke er helt ny. Hvis det virkelig kan passe, at en af Brasiliens bedste surfere ikke kan få et sponsorat, fordi hun ikke er pæn nok, så er det virkelig et trist slag for sporten. Vi mener ikke, at Silvana er grim, men vi kan da godt se, at hun ikke ligner nogle af de surfermodeller, som man ellers ser.

Du kan se nogle eksempler på dem her, og så kan du i øvrigt selv bedømme på nedenstående billeder, hvad du synes om Silvanas. 

 

Et billede slået op af Silvana Lima (@silvanalimasurf) den 23. Sep 2015 kl. 3:47 PDT

 

Et billede slået op af Silvana Lima (@silvanalimasurf) den 11. Jun 2015 kl. 12:03 PDT

Del