Magasinet M!

Tandlæge understreger, hvorfor man bør børste tænder INDEN morgenmad

Et trick til at undgå gule tænder, åbenbart.

Børster du også dine tænder efter morgenens måltid, som et normalt menneske?

Well, en tandlæge på TikTok mener, at det er helt hen i vejret.

"Mange begår en almindelig fejl ved at børste tænderne efter morgenmaden, hvilket kan medføre, at deres tænder bliver gule", advarer tandlægen Doctor Vikas Prinja på TikTok.

Dr. Prinja forklarer, at det er vigtigt at børste tænder for at holde dem rene og forebygge huller, men tidspunktet for tandbørstningen er også afgørende. Han understreger, at man bør børste tænder inden morgenmaden for at beskytte sine tænder bedst muligt.

Når vi sover, falder produktionen af spyt, som normalt beskytter vores tænder mod bakterier, der kan skade dem og få dem til at gulne. Hvis man spiser morgenmad før tandbørstningen, giver man disse bakterier næring, og de udskiller syre, som skader tænderne. Børster man tænder lige efter morgenmaden, risikerer man at skrubbe syren ind i tænderne og skade emaljen.

Dr. Sam Jethwa, en anden tandlæge, bakker op om denne anbefaling. Han forklarer, at munden kan være ret sur efter morgenmaden, og at børstning af tænderne straks derefter kan føre til, at man børster syren ind i tænderne og slider på emaljen.

Ved at børste tænder inden morgenmaden tilføjer man en beskyttende barriere mod de fødevarer, man indtager. Dette er som at give tænderne et ekstra lag beskyttelse i stedet for at udsætte dem og derefter forsøge at fjerne skadelige stoffer bagefter.

Selvom mange måske ikke har tid til at børste tænder før morgenmaden i deres travle morgenrutine, er det vigtigt at overveje fordelen ved at beskytte tænderne på denne måde. Den friske smag af tandpasta kan muligvis ødelægge smagen af morgenjuicen, men tandlægerne insisterer på, at fordelene ved at børste tænder først er det værd.

@thelondondentist #toothbrush #brushing #teeth #bacteria #toothdecay #dentist #doctor #health #healthtips #learnontiktokpartner #breakfast ? original sound - thelondondentist
ANNONCE
Del

Seneste nyt