Magasinet M!

Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar

Der er under to måneder til årets Oscar-show. Det betyder, at biograferne den kommende tid bugner med gode film. Det her er fem af dem.

Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar
The Hateful Eight

Premiere: 7. januar

Med: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh med flere

Derfor skal du se den: Det kan godt være, det ikke er Tarantinos bedste film til dato, men når mesterinstruktøren laver en ny flick, så er der dømt biografpligt. I vores 4-stjernes-anmeldelse skriver vi:

"Præstationerne er der ikke noget at sætte en finger på. Igen har Tarantino samlet nogle af sine mest brugte yndlingsskuespillere, og det fungerer fandeme bare til UG. Du har bare lyst til at se på Kurt Russells skægbefængte ansigt, da den legendariske actionshelts mimik er vanvittig. Jennifer Jason Leigh leverer en Oscar-værdig præstation, det samme gør Tim Roth, der spiller den uigennemskuelige Oswaldo Mobray, mens Samuel L. Jackson bare endnu engang beviser, at han er en af sin generations bedste skuespillere. Han er rapkæftet og forfærdelig sjov."

ANNONCE
Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar
Kollektivet

Premiere: 14. januar

Med: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Lars Ranthe med flere

Derfor skal du se den: Han er en af de bedste danske instruktører gennem tiden. Det beviste Thomas Vinterberg for første gang med mesterværket, dogmefilmen Festen, fra 1998. Siden er det blevet til stærke menneskelige dramaer som Submarino og Jagten, hvor sidstnævnte blev nomineret til en Oscar. Nu er han så klar med endnu en film i form af Kollektivet. En film, der fortæller historien om akademikerparret Anna og Erik, som stabler et kollektiv på benene nord for København i midt-70'erne. I 10 år følger du parret og deres datter Freja i tykt og tyndt. Da Erik får en elskerinde med en af tilflytterne i huset, øges spændingerne. Langsomt begynder fællesskabet at smuldre og gå i opløsning. Du kan helt sikkert forvente endnu entop-film medfremragende skuespilpræstationer.

ANNONCE
Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar
Steve Jobs

Premiere: 21. januar

Med: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen med flere

Derfor skal du se den: Efter det papirtynde portræt, Jobs, fra 2013 med flødebolledrengen Ashton Kutcher i den totalt fejlcastede rolle som den ene af Apples grundlæggere, nu afdøde Steve Jobs, ser det nu endelig ud til, at den berygtede IT-mand endelig har fået sig en værdig visuel biografi.

Danny Boyle (Trainspotting, 28 Days Later, Slumdog Millionaire, 127 Hours) instruerer, og filmen kredser om tre ikoniske produktlanceringer med iMac som den sidste tilbage i 1998. Michael Fassbender har fået masser af internationale roser som Steve Jobs, mens Kate Winslet også skulle levere en fremragende præstation som kollegaen Joanna Hoffman.

ANNONCE
Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar
The Revenant

Premiere:  21. januar

Med: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter med flere

Derfor skal du se den: Efter sit Oscar-vindende, dog noget indspiste, komediedrama, Birdman, fra sidste år, er mexicanske Alejandro Iñárritu nu klar med endnu en film. Denne gang i en lidt anden boldgade. Det handler stadig om overlevelse, men i The Revenant får du historien om pioneren og jægeren Hugh Glass, der bliver sønderrevet i stykker af en bjørn og må kæmpe for sit liv, efter at resten af jagt-holdet har efterladt ham i skoven. Det skulle være en tour de force i smukke landskabsbilleder, og Leonardo leverer eftersigende en af sine livs præstationer. Om det så er nok til, at han langt om længe får sin Oscar, må vi vente med at få svar på til slutningen af februar.

ANNONCE
Tarantino-western og barsk overlevelsesfilm: 5 fede biograffilm, du skal se i januar
The Big Short

Premiere: 28 januar

Med: Steve Carrell, Brad Pitt, Ryan Gosling, Christian Bale med flere

Derfor skal du se den: Det stjernespækkede drama handler både om de finansfolk, der under finanskrisen fra 2007-2010 rent faktisk profiterede på den, og de, som tabte stort. Det kan måske godt lyde lidt tørt, men ikke desto mindre skulle The Big Short være en fremragende film, der af New York Magazine er blevet kaldt en af 2015s bedste. Det er Adam McKay, der står bag - en mand, der tidligere har givet os de rablende vanvittige komedier The Other Guys, Step Brothers og Anchorman 1 og 2. Så mon ikke også, at The Big Short er lidt mere end blødende tal? Det vælger vi i hvert fald at tro på. Og så er det bare fedt at se, at Steve Carrell har lagt komikken på hylden for en stund, som man også så det i 2014sglimrendeFoxcatcher.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE