Magasinet M!

Tarantinos blodige, enestående debut

Quentin Tarantino var kun 29 år gammel, da han lavede Reservoir Dogs tilbage i 1992. I dag, fredag, bliver han 52, men debuten står stadig som en af hans bedste til dato den dag i dag.

Tarantinos blodige, enestående debut

Film: Reservoir Dogs

År: 1992

Genre: Gangster / Krimi

Spilletid: 99 minutter

Instruktør: Quentin Tarantino

Med: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi m. fl.

Om: Dialogen er eminent og spændingen total i Tarantinos debutfilm, der er en af hans absolut bedste til dato - nok kun overgået af Pulp Fiction - og måske endda en af de bedste spillefilmsdebuter nogensinde. Mr. Orange, Mr. White, Mr. Pink, Mr. Brown, Mr. Blonde og Mr. Blue - seks professionelle forbrydere - er blevet hyret til et stort diamantkup. Politiet har placeret en agent i gruppen til at infiltrere planerne, men da disse holdes hemmelige, kan politiet først rykke ud i sidste øjeblik. Alt ender selvfølgelig heeeeeelt galt.

Fun Fact: Tim Roth - Mr. Orange i filmen - nægtede at læse op på manuskriptet. Han insisterede dog på at tage i byen og drikke sig stiv med Tarantino og Harvey Keitel. Først i en fælles brandert gik han med til at øve sine replikker.

Fedeste scene: Vi er splittede mellem en af de første scener, hvor Mr. Brown fortæller, hvad sangen Like a Virgin handler om (dick, dick, dick, dick, dick, dick, dick, dick, dick), eller torturscenen, hvor Mr. Blonde (Michael Madsen) skærer øret af en betjent. I får sidstnævnte her:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce