Magasinet M!

Tesla reddede otte liv under stormen Dennis

Tesla-teknologi trumfer under usædvanlig ulykke.

Mange husker nok stormen Dennis, som ramte blandt andet Danmark for et par uger siden. Men værst stod det til i Storbritannien, som også blev ramt af det hårde blæsevejr og de store mængder af regn. 

Lørdag aften d. 15. februar blev to Tesla-kørende familier involveret i en usædvanlig ulykke.

Nu takker de to familier den Tesla-administrerende direktør Elon Musk, for at have reddet deres liv, efter at et 400 år gammelt egetræ landede ned på deres Model X-biler i byen Dorset. Takket være bilernes Autopilot-system snød de døden, da de to familier ikke selv havde mulighed for at kunne nå at reagere eller stoppe bilen i tide. 

Teslas Autopilot er et styresystem, som forbedrer sikkerheden når man sidder bag rattet i sin bil. Systemet har i alt 8 eksterne kameraer og 12 ultralydscensorer samt en kraftig onboard-computer, som er med til at optimere sikkerheden og guide billister under køreturen. Disse funktioner har muliggjort at Teslas autopilot hardware- og softwaresystem inkluderer automatisk nødbremsning, som registrer andre biler og forhindringer, som kan påvirke kørslen. 

Kitty McConnell, som var passager under ulykken, fortæller til det britiske nyhedsbureau Mirror, at hun var på vej hjem med sin kæreste, Josh og mor, Julia, da træet ramte bilen. Heldigvis trådte deres autopilot i karakter; nødbremserne satte ind og reddede deres liv.

Samtidig i modkørende retning kørte en anden Model X, der også blev ramt af træet, og her var det også nødsystemet, der sørgede for, at bilen kun fik smadret fronten. 

Kitty tweetede efterfølgende ulykken: "Hey @elonmusk, your car saved my life.. and by boyfriends.. and my mothers.. and a family of five. Thank you.'' 

Elon svarede med en hjerte-emoji og sagde: ''Glad you're all ok.'' 

Tesla reddede i alt otte liv den aften.

Se billeder fra redningen i videoen nedenfor:

ANNONCE
Tesla reddede otte liv under stormen Dennis
Del

Seneste nyt