Magasinet M!

Test af fladskærme

Den 1. november bliver det analoge tv-signal slukket. Her er fem fladskærme til den digitale tidsalder.

Test af fladskærme
LG 42SL8000 42"Pris: Set til 12.900 kronerLge.com
Digital: Testens flotteste billedkvalitet kommer fra LG, der disker op med 200 Hz (= 200 billeder i sekundet). Det er især derfor, tv'et løb med titlen som 'European Best Value LCD TV" ved årets EISA Awards. Hele forsiden er dækket af et stykke glas, der giver super-stilrent udseende, og de skjulte højtalere er faktisk brugbare. Et solidt tv, hvor du kan indstille stort set alt.
Analog: Den tilhørende fjernbetjening er særdeles ukøn, og så har LG (også) placeret stikkene på tv'ets bagside, så det ikke kan hænges helt ind til væggen.
ANNONCE
Test af fladskærme
Zepto Ultra Thin 42"Pris: 9000 kroner¨Zepto.dk
Digital: Danske Zepto er også hoppet med på 'jo tyndere, jo bedre'-bølgen, og deres nyeste tv er da også kun 3,3 centimeter tykt. Billedkvaliteten er acceptabel takket være 100 Hz og standardindstillingerne fra fabrikken, så du får et tv, der kan håndtere det nye tv-signal - endda til en lav pris.
Analog: Du får, hvad du betaler for. Byggekvaliteten er billig plastik, mens fjernbetjeningen nærmest er en fornærmelse. Billedet står ikke superskarpt, og det kan være svært at se detaljer i de mørke scener.
ANNONCE
Test af fladskærme
Philips 42PFL9664H 42"Pris: Set til 11.500 kroner'Philips.dk
Digital: Den tynde ramme om skærmen gør, at tv'et ikke føles klodset, og tykkelsen på kun fem centimeter er også i orden. Philips brander sig selv på deres Ambilight, der kaster lys op på bagvæggen i samme farver som det, der bliver vist på skærmen - en fed feature, der får tv'et til at virke endnu større. Læg dertil det flotte digitale billede, skærmen leverer med minimalt genskær og en responstid på et millisekund. Bedst til prisen.
Analog: Philips har desværre valgt at placere stikkene på bagsiden, så de peger bagud, og det gør det nærmest umuligt at hænge det tæt til væggen.
ANNONCE
Test af fladskærme
Samsung UE40B7020 40"Pris: Set til 12.000 kronerSamsung.dk
Digital: Elegant som bare pokker og med en tykkelse på kun tre centimeter hænger Samsungs testvinder som et maleri på væggen. HD-billederne står pivskarpt, og kontrasten er så god, at du kan se alle detaljer i selv de mørkeste scener. Fjernbetjeningen er lidt klodset, men knapperne sidder overskueligt og brugervenligt.
Analog: Samsung oversælger deres nye LED-koncept, når de kalder det for en helt ny type skærm. Det er stadig LCD-tv, der bare bruger en anden type bagbelysning. Der er ikke meget knald på højtalerne - men du kan dog bruge dit musik-anlæg som forstærkning.
ANNONCE
Test af fladskærme
Sony 46Z5500 46"Pris: Set til 14.200 kronerSony.dk
Digital: Med 200 Hz er billederne knivskarpe, selv når det går stærkt, og dét er et meget stærkt argument - det betyder nemlig, at action-sekvenserne ikke hakker. Designmæssigt er tv'et også en fryd for øjet, og menuerne er en leg at bladre igennem med den store fjernbetjening med hele 63 knapper. Sony kan deres kram.
Analog: Det er også testens dyreste og tykkeste tv, og medmindre du kan nøjes med to HDMI-stik, så skal du altså bruge dem, som peger bagud på bagsiden, og dét gør det noget tykkere.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce