Magasinet M!

Test af projektorer

Hvilken hjemmebiograf skal du vælge?

Test af projektorer
Acer H7530D
Skarpt: Testens absolut billigste indslag leverer billeder, som klart gør sig bedst om aftenen, men også er acceptable i eftermiddagssol. Den lille kasse fylder ingenting, og du får heller ingen problemer med at gennemskue Acers skærm-menu, der er fuldstændig idiotsikker. En perfekt projektor til førstegangskøberen.
Sløret: De indbyggede højttalere lyder mildest talt ikke godt, og der er kun én HDMI-indgang på bagsiden. Du er med andre ord på dybt vand, hvis du har en PS3, en digital tuner til dit tv-signal og et lydsystem, som alle skal forbindes.
Pris: Set til 9500 kroner
ANNONCE
Test af projektorer
JVC HD550-B
Skarpt: JVC smider testens bedste billede op på lærredet. Selvom kontrasten er på beskedne 30.000:1, leverer projektoren et naturtro billede, der sagtens kan håndtere hurtige bevægelser fra actionfilm og sport. Skønhed er en smagssag, men vi synes, det her er et af de flotteste projektor-design på markedet - selv fjernbetjeningen ser godt ud. Billedet mister en smule af wow-effekten i oplyste rum, men slet ikke nok til, at det bliver generende. Testvinder.
Sløret: Du får virkelig lov til at betale for det flotte billede, og JVC spiser dig af med kun to HDMI-indgange. Det er også testens tungeste projektor (11 kilo plus), så du skal sørge for at skrue den ordentligt fast i loftet.
Pris: Set til 32.000 kroner
ANNONCE
Test af projektorer
Epson TW5500
Skarpt: Kontrasten på 200.000:1 ses tydeligt på billedet, der står utroligt godt. Blæseren lister derudaf uden at genere, menuen er supersimpel, og du kan pille ved alle indstillinger - den manuelle zoom giver dig fx altid den perfekte størrelse på billedet, hvis du pludselig beslutter, at din projektor skal hænge et andet sted. På overfladen ligner TW5500 et rigtigt godt køb, men...
Sløret:... den høje kontrast bliver ladt i stikken, fordi billedet ikke kan følge med, når der er en masse bevægelse på skærmen. Designet er heller ikke for kønt, og fjernbetjeningen ligner noget, der ville løbe med sejren til et 'bad-taste-80'er-party'.
Pris: Set til 20.000 kroner
ANNONCE
Test af projektorer
Optoma HD82
Skarpt: Du får virkelig noget for pengene med Optomas projektor, der næsten når op på testvinderens niveau - bare uden det vanvittige prismærke. Billedet ser utrolig naturligt ud, og du kan indstille det lige præcis, som du lyster. Det hele er lige et niveau under JVC HD550-B, men Optomas projektor koster altså også 13.000 kroner mindre. Bedst til prisen.
Sløret: Blæseren er ikke helt lydløs, og linsen hviner også lidt i ny og næ. Her er der også kun blevet plads til to HDMI-indgange - der burde mindst være tre af slagsen. Fjernbetjeningen er desuden voldsomt usexet.
Pris: Set til 19.000 kroner
ANNONCE
Test af projektorer
Panasonic AE4000
Skarpt: Du mærker straks, at AE4000 er et gennemført klasseprodukt. Zoom og fokus styres med fjernbetjeningen, og i mørke omgivelser er billedet en ren nydelse at se på. Du kan indstille stort set alt lige fra kontrast til farvetemperatur, og det er en tilpas afdæmpet summen, der kommer fra blæseren.
Sløret: Når solen er oppe, forsvinder det gode billede, og det betyder, at du reelt kun kan bruge den efter solnedgang. Dét er prisskiltet alt for højt til.
Pris: Set til 21.000 kroner
ANNONCE
Del

Seneste nyt