M!

Test af Sambuca

Italienerne har velsignet os med Lamborghini, pizza og Del Piero. Én genistreg overgår dog dem alle: Sambuca. Vi har testet pyromanernes yndlingsdrik!

Test af Sambuca
BEDST TIL PRISEN: Sambuca Optima

Pøllehornet elsker sambuca og skød testen i gang med at bunde Optimaen som den første i panelet. Betænksom så han ud, inden han fældede dommen: "Den er silkeblød i munden, men den mangler lidt vildskab for at score topkarakter."

Sælgeren var ligesom resten af testpanelet også godt tilfreds: "Den er meget harmonisk og fin i smagen," lød dommen over teststarteren.

Indhold/alkohol: 70 cl / 40%
Pris: 129 kr.
Stjerner: 5

Test af Sambuca
MAGIA D'ITALIA Imperiale

"Fy for satan! Det er den værste sambuca, jeg nogensinde har smagt," vrængede Eksperten. Heller ikke Lærlingen var tilfreds med smagen af den kulsorte sambuca, der tog ham tilbage til teenageårenes lakridsbranderter.

Pøllehornet var derimod ikke sådan at slå ud. "Bortset fra, at den lugter hæsligt, er det som at få en dejlig mavepumper," sagde han kryptisk, inden han tog livet af endnu et glas.

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Pris: 195 kr.
Stjerner: 2

Test af Sambuca
Sambuca Imperiale

Allerede ved duften - eller rettere sagt lugten - var Imperiale dømt ude. "Den lugter af noget, man gør rent med," lagde Lærlingen ud. Eksperten bakkede ham op: "Den er alt for sprittet, og smagen er en katastrofe. Det smager jo kun af sukkervand."

Selv Pøllehornet havde svært ved at finde lyspunkter. "Den smager af dårlig rom og brænder i halsen," sagde han og sank testens dårligste sambuca.

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Pris: 200 kr.
Stjerner: 1 ud af 6

Test af Sambuca
Romana Sambuca

Lærlingen lignede et biluheld i ansigtet efter at have sippet til Romanaen. Alligevel påstod han, at han elskede den.

Pøllehornet var også begejstret: "Den er virkelig god, men samtidig er den nok også grunden til, at mange hader sambuca," grublede han i håb om at imponere Eksperten. Sælgeren fik det sidste ord: "Den er elendig! Det sidder stadig i ganen og mundvigen, og den klistrer alle steder."

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Pris: 195 kr.
Stjerner: 3 ud af 6

Test af Sambuca
Sambuca Ramazzotti

Med et så italiensk-klingende navn fik panelet lidt for store forventninger til Ramazzottien. Praktikanten mente, at den smagte af gran, mens Pøllehornet følte, han havde munden fyldt med hostesaft.

Eksperten gav den dog en chance og fortalte, at den ville gå godt til en kop kaffe. Det måtte Lærlingen protestere imod: "Det kan du ikke mene! Fy for helvede! Den smager jo af en blanding af Ga-Jol og gin," vrængede han.

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Stjerner: 3 ud af 6

Test af Sambuca
Sambuca Vaccari

"Den piner hele vejen gennem svælget," hostede Praktikanten grådkvalt. Det rutinerede Pøllehornet forstod dog ikke Praktikantens reaktion. "Når jeg under en bytur stadig ikke har scoret klokken fem om morgenen, er det præcis sådan en, jeg ville drikke," henvender han sig fornærmet til redaktionens journalistspire.

"Uanset om man kan lide den eller ej, bliver man fuld af den," tilføjede Sælgeren i et forsøg på at glatte ud mellem Praktikanten og Pøllehornet.

Indhold/alkohol: 70 cl / 38 %
Pris: 185 kr.
Stjerner: 2 ud af 6

Test af Sambuca
Sambuca Lazzaroni

Tomme flasker er noget, man smadrer eller får pant for. Bare ikke denne her. Flasken, der er udformet som en lækker kvindekrop, havde på forhånd givet Lazzaronien et lille forspring.

Men det, den havde i udformning, manglede den desværre i smag. "Den smager, som når en politiker taler - monotont og kedeligt," indskød Pøllehornet, og Lærlingen fulgte hurtigt hans kritik til dørs: "Det her er sambucaens beige - neutral og ligegyldig".

Indhold/alkohol: 50 cl / 40%
Pris: 225 kr.
Stjerner: 3 ud af 6

Test af Sambuca
Luxardo Pomegranate

"Man kan ikke drikke et rødt shot," udbrød Pøllehornet som en lille, sur, flabet møgunge og nægtede pure talt at drikke sambuca med granatæble.

Sælgeren mente endda, at den tangerede perversitet: "Hvem laver sådan noget? Den er jo så sød, at man kunne lokke den i et barn," tordnede han forarget, inden Lærlingen med et lummert smil og kæften fuld af sambuca afbrød og sagde: "Ja, eller endnu bedre: Man kunne lokke den i en pige."

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Pris: 189 kr.
Stjerner: 1 ud af 6

Test af Sambuca
Antica Sambuca Classic

Det var som at mærke et lakridstog brage ind i vores smagsløg, da vi fik Anticaen i munden. En herlig sambuca med masser af anissmag og samtidig et twist af friskhed. "Det er lidt som sursød sovs. Den har to nuancer, og det pirrer mig virkelig," udbrød Pøllehornet tydeligt begejstret.

Også Eksperten virkede positivt overrasket: "Den har den traditionelle sambuca-smag, men smager samtidig af noget, der minder af citrongræs. Det gør den spændende og unik."

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Stjerner: 5 ud af 6

Test af Sambuca
TESTVINDER: Luxardo Dei Cesari

Lærlingen, der normalt hader sambuca lige så meget, som han elsker Star Trek, måtte for første gang nogensinde overgive sig til ildvandet. Dét i sig selv var en god indikation på, hvorfor Dei Cesarien skulle kåres som testvinder. "Kunne man kysse en pige, der smagte sådan, ville jeg være ovenud lykkelig," savlede det liderlige Pøllehorn.

Ekspertens noget mere nuancerede dom får du her: "En velsmagende sambuca, der er meget harmonisk og afbalanceret. I genren er det klart den, der er mest klassisk. Du klistrer ikke til, når du får den i munden, så den er behagelig at drikke. Der er ikke så meget at sige - det her er bare godt håndværk."

Indhold/alkohol: 70 cl / 38%
Pris: 169 kr.
Stjerner: 6 ud af 6

Del