M!

Test dig selv: Hvor god er du til at læse de frække blikke?

Test dig selv: Hvor god er du til at læse de frække blikke?

Hvor god, synes du egentlig, du er, når det kommer til at læse de kærlige hunkøn? En stor portion af os mener selv, at vi er utroligt dygtige. Vi betegner os som menneskekendere, bare fordi vi kan regne ud, hvad mormor vil snakke om i telefonen. Men besidder du i virkeligheden den opmærksomhed og intuition, der kræves for at kunne kalde sig menneskekender, eller er det bare noget, du bilder dig ind?

En ny test kaldet 'Øjnene, der ser' er et forsøg på at teste, hvor gode vi i virkeligheden er til at afkode signaler. Testen består af 10 billeder, hvor du ser et sæt øjne og herefter skal kode dem sammen med en bestemt følelse. Tager du testen, vil du kunne se, om du er mere eller mindre opmærksom end gennemsnittet.

Testen er udarbejdet af Unibet og er baseret på en engelsk undersøgelse, der blev gennemført i januar. I alt 2.000 mennesker - både kvinder og mænd -mellem 18-84 år deltog i undersøgelsen. Du kan tage testen nederst på siden.

Hvad viste undersøgelsen?

Mænd er bedst til at opfange begær og fjendtlighed - Kvinder er bedst til at opfange sårbarhed

Undersøgelsen viser, at mænd er bedre end kvinder til at opfange følelser som begær, interesse og fjendtlighed. Kvinder er derimod bedre til at opfange følelser, som er relateret til sårbarhed, såsom chokeret, bange og bedende. Kun 60.9% af mandlige respondenter kan se, om øjnene viser at personen er bange, mens 70.8% af de kvindelige respondenter gætter rigtigt. Modsat kan 57.7% af de mandlige respondenter se, om personen er interesseret, mens 53.3% af de kvindelige respondenter gætter rigtig på denne følelse. Når øjnene viser begær, gætter 41.9% af de mandlige respondenter korrekt, sammenlignet med 38.9% for kvinder.

Den gennemsnitlige respondent får halvdelen rigtigt

I undersøgelsen, som giver i alt 10 spørgsmål, er gennemsnitsscoren 4.9.

Vi tror, vi er bedre til at læse andre, end vi virkeligheden er

Ved spørgsmålet om de mener at de er dårligere eller bedre end gennemsnittet til at læse følelser, svarer 46.9% af respondenterne, at de er enten lidt bedre eller meget bedre end gennemsnittet. 41.3% af respondenterne mener, at de er nogenlunde lige så gode som gennemsnittet til at læse følelser.

Overordnet set er kvinder bedre end mænd, til at læse følelser

Kvinder har tendens til at tro, at de er bedre end gennemsnittet til at læse følelser. 50% af de kvindelige respondenter mener, at de er bedre end gennemsnittet, sammenlignet med kun 44% for mænd. Resultatet viser da også, at kvinder er maginalt bedre. Gennemsnitsscoren for kvinder ligger på 5.0, højere end gennemsnittet for mænd, som ligger på 4.8. Kvinder scorer også højest - 64% af de kvindelige respondenter scorer 5 eller over. Kun 56% af de mandlige respondenter kan prale af, at leve op til den standard.

Shock er lettere at aflæse end sympati

Den nemmeste følelse at opfange i undersøgelsen er shock. Hele 74% gætter denne følelse rigtigt. Herefter følger bange (66.1%), bedende (60.6%), kedsom (58.4%) og interesseret (55.4%) som de nemmeste følelser at gætte korrekt. Den vanskeligste følelse at gætte er sympatisk, som kun 15.8% gætter rigtigt. Respondenterne kæmper også med at gætte, om øjnene viser skyldig (33.1%) samt fjendtlig (40.3%)

Afkodning af visse følelser stiger med alderen

For nogle følelser stiger evnen til at aflæse dem med alderen. Rigtige gæt for sympati og skam stiger såvel på tværs af aldersgrupperne. 


Øjnene, der ser by Unibet
Del