Magasinet M!

Test dig selv: Kan du komme ind på Europas mest eksklusive natklub

Hvis du skal syd for grænsen denne sommer - nærmere bestemt Berlin - kan du nu forberede dig, hvis du gerne vil technofeste på Europas mest eksklusive natklub, Berghain.

Hvis du har været i Berlin før, så har du sikkert også forsøgt at komme ind på natklubben Berghain for blot at blive afvist i døren af en af deres sure, famøse dørmænd. Men det er slut nu. I hvert fald hvis du forbereder dig hjemmefra.

En ny hjemmeside ved navn Berghain Trainer er blevet lavet i et forsøg på at gøre det klart for dig, hvad det kræver for at komme ind på venuet, der engang blev beskrevet som "technoens hovedstad".

Det skriver den engelske avis The Telegraph.

Dørmanden, der hedder Sven Marquardt, er kendt for at være en kræsen fætter og afvise alt og alle, der tager ham for givet. På hjemmesiden står du også over for Marquardt himself, og lige som i virkeligheden er han svær at danse med.

Hjemmesiden er i POV-format (point of view), hvor du drikker din sidste gåbajer, før du langsomt bevæger dig over imod indgangen. Den hævder selv, at den træner folk i kunsten at slippe forbi Sven ved at analysere dine ansigtsudtryk og stemme, og ved at teste dig på tre spørgsmål ved døren. Herefter svarer Sven "ja" eller "nej", før hjemmesiden giver dig feedback på dine svar.

The Telegraph skriver dog, at Berghain Trainer kun træner dig i at lære at håndtere den bitre, uundgåelige skam af benægtelse.

Undertegnede prøvede tre gange, men blev afvist af Sven hver gang. Sikkert, fordi han egentlig hellere vil på punk-bar og drikke billige bajere og måske løj en smule over for den kyniske dørmand, da han spurgte, om jeg vidste, hvem der DJ'ede i aften.

Prøv selv testen her.

ANNONCE
Wikimedia - Test dig selv: Kan du komme ind på Europas mest eksklusive natklub Wikimedia

Ifølge den tidligere berliner, John O'Ceallaigh, er virkeligheden lidt en anden. Over for Telegraph giver han sine råd til, hvordan du slipper forbi kølige Sven.

  • Tal tysk
  • Overbevis dørmændene, at du er der for at se en specifik DJ og ikke for at danse tæt op ad de andre besøgende
  • Lad være med at dresse helt op, når du er i byen i Vestberlin. Berlin er en casual by, og de eneste folk i høje hæle og falske negle, du ser på Berghain, er transvestitter.

"Men er det det værd?" spørger John. "Hvis du kan lide at clubbe, er det bestemt. Berghain er et uhyre industrielt rum med et exceptionelt lydsystem og en fantastisk akustik. På trods af - eller måske fordi - at man har den strenge dørpolitik, er de besøgende nogle af de mest mangfoldige og entusiastiske, du overhovedet finder i Berlin. Med fester, der ofte strækker sig over 24 timer, findes der intet andet venue i Europa, som kommer op på siden af Berghain, når det handler om udholdenhed," svarer han på sit eget spørgsmål.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE