Magasinet M!

'The Hitman's Bodyguard' er klassisk (men forfriskende) action

ANMELDELSE: Hvis man er til biljagter, rappe replikker, og fede locations, så skal man ikke gå glip af The Hitman's Bodyguard, hvor et umage makkerpar drøner igennem vesteuropa for at undgå russiske lejemordere, Interpols jerngreb, og samtidigt score to dejlige damer.

Originaltitel: The Hitman's Bodyguard
Instruktør: Patrick Hughes
Medvirkende: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman
Spilletid: 1 time 58 minutter
Premieredato: 31/8 2017

4/6

Den klassiske "buddy-comedy" er ikke død endnu!

Dét sørger det umage makkerpar Bryce (Ryan Reynolds - Deadpool, Green Lantern) og Kincaid (Samuel L. Jackson - Pulp Fiction, The Hateful Eight) for, som henholdsvis bodyguarden og lejemorderen, der skal transporteres fra London til Den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag. Dér skal Kincaid nemlig vidne imod den slemme østeuropæiske krigsforbryder Dukhovich (Gary Oldman - Batman Begins, Leon: The Professional), som har begået forfærdelige folkemord i sit hjemland. Men Dukhovich har ikke tænkt sig at lade Kincaid vidne mod ham og har derfor sendt en hær af professionelle lejemordere afsted for at sørge for, at han ikke når til retssalen i tide.

ANNONCE
'The Hitman's Bodyguard' er klassisk (men forfriskende) action

Sightseeing og drive-by's i London & Amsterdam

Historien starter i London, hvor Interpol skal forsøge at transportere Kincaid igennem byen med den uerfarne agent Roussel (Elodie Yung - bedst kendt som "Elektra" fra tv-serierne Daredevil & The Defenders) i spidsen for en kortege af elite-soldater. De fejler naturligvis deres mission, hvorefter hun nødtvunget må henvende sig til sin forsmåede ekskæreste Bryce, der modvilligt påtager sig tjansen i håbet om måske at kunne vinde hende tilbage.

I løbet af drengenes "roadtrip" igennem England og Holland er der god plads til en masse slagsmål og biljagter samt rappe oneliners, når lejligheden byder sig. Det lyder lidt kliché-agtigt, men ikke desto mindre formår Jackson og Reynolds at underholde publikum ligesom fortidens helt store "buddy-comedies", Beverly Hills Cop, Rush Hour, Midnight Run, Stir Crazy, 48 Timer - ja, vi kunne blive ved.

Men i modsætning til de fleste amerikanske actionfilm foregår The Hitman's Bodyguard (stort set) udelukkende i London og Amsterdam, hvilket gør det en del mere interessant for et dansk publikum, der (højst sandsynligvis) kender til - eller måske endda ligefrem har VÆRET i - de to europæiske storbyer. Det er enormt underholdende at se, hvordan de russiske badguys drøner rundt i Amsterdams små gader og skyder efter Samuel L. Jackson, mens han suser rundt i kanalerne i en stjålen speedbåd. Der løber letpåklædte damer rundt fra 'Red Light District', imens der flyver bycykler og tulipaner om ørene på dem, når bilerne drøner afsted igennem de berømte hollandske lokaliteter.

ANNONCE
'The Hitman's Bodyguard' er klassisk (men forfriskende) action


Tjuhej, hvor det går!

Instruktøren Patrick Hughes har blot to andre spillefilm på sit CV, nemlig den moderne western-thriller Red Hill og action-blockbusteren The Expendables 3, som beviste, at han bestemt var i stand til at skrue en fed action-basker sammen (selvom sidstnævnte dog generelt var en kæmpe skuffelse). Med The Hitman's Bodyguard viser han nu, at han tilmed også kan finde ud af at balancere action med karakter-udvikling og gode dialoger - så han har i hvert fald lært noget nyt med tiden. 

Det bliver spændende at se, om hans næste projekt kommer til at have lidt dybere mening, eller om det hele bare er totalt tjubang-chokolademand karrieren igennem.

De to hovedpersoner har en fantastisk kemi imellem sig, og Gary Oldman er perfekt castet som skruppelløs diktator, der ikke finder sig i noget pis fra nogen som helst. 

Der er i øvrigt også en utroligt rapkæftet Salma Hayek (Frida, Desperado) med i en mindre rolle som Kincaids indespærrede "bedre" halvdel, der undervejs giver ham god motivation til at nå helskindet frem til retssagen. Richard E. Grant (Dracula, Warlock) og Joaquim de Almeida (Desperado, Fast & Furious 5) har også mindre roller som henholdsvis nervøs bodyguard-kunde og Interpol-chef, så der er lutter af gode skuespillere på rollelisten.

ANNONCE
UIP - 'The Hitman's Bodyguard' er klassisk (men forfriskende) action UIP

Klassisk action i nye locations 

The Hitman's Bodyguard ligner ved første øjekast en typisk, uinteressant actionfilm, der intet nyt har at byde på, men hvis man tager de positive briller på, er den faktisk både forfriskende OG nostalgisk, da man sjældent har set SÅ veludførte (og utallige) biljagter igennem Europa. Samtidig vækker den minder om fortidens 80'er-komedier, hvor et umage par bliver nødt til at samarbejde mod fælles fjender for at undgå fælles katastrofale konsekvenser. Og så hjælper det naturligvis også, at Samuel L. Jackson siger "motherfucker" en del gange, selvom det på nuværende tidspunkt i karrieren er med et selvironisk glimt i øjet.

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
UIP - 'The Hitman's Bodyguard' er klassisk (men forfriskende) action UIP
Del

Seneste nyt

ANNONCE