Magasinet M!

The Simpsons forudsagde at Trump ville blive præsident for 16 år siden

Det kom som et chok for de fleste, da Donald Trump forleden blev valgt som USA 45. præsident. Men nok ikke for folkene bag kultserien The Simpsons.

The Simpsons forudsagde at Trump ville blive præsident for 16 år siden

I løbet af de 28 sæsoner, The Simpsons indtil videre har kørt (med flere sæsoner i vente), har serien forudsagt en lang række bizarre ting - blandt andet smartwatchet og at hestekød ville forårsage en stor skandale.

Men ingen havde dog regnet med, at de også kunne forudsige, at Donald Trump på et tidspunkt blev præsident. Det var dog præcis, hvad de gjorde tilbage i 2000 i afsnittet 'Bart to the Future' i sæson 11. Heri bliver Lisa valgt som præsident, og man ser hende sidde i det ovale kontor, hvor hun udbryder:

- Vi har arvet lidt af et ikkeeksisterende budget af Præsident Trump, siger hun og får efterfølgende fortalt, at landet er gået bankerot.

ANNONCE

Den forudsigelse er gennem de sidste 12 måneder ikke gået ubemærket hen, og allerede tilbage i marts i år - lang tid efter at Trump havde annonceret, at han gik efter præsidentposten - fortalte manuskriptforfatter Dan Greaney til The Hollywood Reporter:

- Det var en advarsel til Amerika. Det virkede bare som det logiske sidste stop, før vi ville ramme bunden. Vi lavede det som en konsekvens af visionen om, at folk i USA var blevet sindssyge.

Et halvt år senere, da Trump på det tidspunkt allerede havde godt tag i vælgerne, sagde Simpsons-skaber Matt Groening til The Guardian:

- Vi forudsagde, at han ville blive præsident tilbage i 2000 - og Trump var selvfølgelig det mest absurde navn til at besidde den post, som vi kunne komme i tanke om. Og det er det stadig. Det er mere end en satire.

Så ja, The Simpsons har gjort det igen. Forudsagtfremtiden. Og det er nok også derfor, at serien stadig eksisterer. Vi håber dog ikke for Guds eget land, at det med, at Trump i Simpsons-afsnittet havde kørt landet økonomisk i sænk, holder stik. For så er vi alle doomed.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE