Magasinet M!

Ting, folk gør for at være venlige, som egentlig bare er irriterende

"Nej Susan, jeg lader ikke være med at spise gluten, bare fordi du tror, din mave har godt af det.."

Vi prøver sikkert alle på at være venlige mennesker og gøre små ting, som gør andre mennesker glade. Det er i hvert fald sådan, de fleste af os godt kan lide at tænke om os selv. Men sommetider sker det bare, at den handling, der egentlig var ment som hjælpende eller venlig, mest af alt er irriterende. 

Utaknemmeligt? Måske.. Vurdér selv!

1) Holder døren for dig, selvom du er alt for langt væk

Vi kan sikkert godt blive enige om, at det er pænt at holde døren for andre. Hvis de er på vej derhen vel at mærke. Det er ret irriterende, når folk vælger at holde døren for en, imens man egentlig stadig er forholdsvis langt væk fra den, så man er nødt til at lave små løbe/hop så den venlige dør-holder ikke skal vente for længe på én.

2) Tilbyder en noget igen, selvom man har sagt nej 

"Vil du have mere kaffe?"

"Nej tak."

"Er du sikker?"

"Ja, ellers tak."

"Det er altså slet ikke noget problem.. Der er mere.. Eller.. Jeg kan lave mere.. Ej, jeg laver lige en kande mere!"

Kan du se, hvad jeg mener? 

PS. bedsteforældre er selvfølgelig undtaget her.. 

3) "Gode" råd, man ikke har bedt om

Gode råd kan være guld værd. Hvis man har bedt om dem vel at mærke. Velmenende råd, som kommer ud af det blå, er ofte til mere irritation end gavn. Især fordi folk baserer dem på egne erfaringer og derfor tror, de er helt universelle. Nej Susan, jeg lader ikke være med at spise gluten, bare fordi du tror, din mave har godt af det.. 

4) Random small talk

Ja, sikke dejligt vejr der er i dag, men det betyder ikke, jeg gider bruge min bustur på at snakke med dig om det.. Jeg ved godt, der er mange, der siger, at vi ikke snakker nok med hinanden på den måde her i Danmark, men når jeg sidder med mine høretelefoner i, vil jeg nok hellere høre på dét end på dig. 

5) "På forhånd tak"

Jeg ved godt, det er venligt ment, men når en tjeneste bliver sendt afsted med på forhånd tak, føles det ofte, som om man ikke har valget om at sige nej til at gøre den tjeneste. Man har jo fået takken på forhånd, og derfor er man nærmest nødt til at gøre det - om det kan lade sig gøre eller ej. 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE