Magasinet M!

To vanvittige 'Avengers: Endgame'-fanteorier

Hvad tror du, der sker?

Der findes næsten ikke den film eller tv-serie i dag, der ikke kan få fans til at udtænke diverse fanteorier. Der diskuteres og gisnes om, hvad der nu skal ske.

Fx i Avengers. 

Avengers: Endgame lader til at blive den mest komplicerede Marvel film nogensinde, og det betyder selvfølgelig, at fans rundt omkring i verden lægger hovedet i blød for at udtænke, hvad der egentlig skal ske. 

En af dem er brugeren RahulVijh, som på Reddit har delt denne fanteori: 

ANNONCE

Avengers 4: Endgame vil vise, hvordan vi alle er blevet snydt!

En række mennesker har præsenteret fanteorier omhandlende, hvad plottet i Avengers 4: Endgame vil være. Jeg så Age of Ultron og Doctor Strange og indså noget, de fleste – hvis ikke alle – andre teorier har undladt.

Flere brugere har antaget, at Endgame vil have tidsrejse og Quantum Realm som en vigtig komponent til at besejre Thanos - og opfylde Doctor Stranges 1 ud af 14 millioner visioner. Jo mere jeg tænker på det, synes jeg, at vi stærkt undervurderer omfanget af denne vision, og hvor langt Dr. Strange egentlig nåede med sin plan, før han blev til støv.

Hvis der er én ting, vi ved om Marvel, er det, at de elsker at lægge hints og Easter eggs i filmene. Hvis man kigger på i hvert fald nogen af dem, tror jeg, at det meste af, hvad der er sket, siden Doctor Strange, er en del af et tidsloop, som vil gentage sig selv, indtil det bliver brudt i Endgame.

I Ultrons tid siger Banner til Tony: "this is a time loop...", hvilket slog mig som en underlig erklæring i denne kontekst. Der er ikke meget diskussion eller omtale af et tidsloop andet end i denne udveksling og i Doctor Strange, hvor Strange sætter Dormammu i et tidsloop for at tvinge Dormammu til at afslutte sine planer for Jorden og forsegle den dimensionelle passage.

Desuden synes jeg, at det er underligt, at kun 1 ud af de 14000605 fremtider, som Strange så, resulterede i en sejr over Thanos. Per definition er der et uendeligt antal universer - enhver beslutning, der træffes, resulterer i et nyt, alternativt univers. Med den logik giver det ikke mening, hvorfor Strange så en delmængde af de alternative fremtider, og hvorfor de kun vinder i én af dem. Per definition kan der ikke kun være én ud af alle mulige alternative universer, hvor de vinder. 14000605 er for vilkårligt et tal.

Jeg tror ikke, at Strange så alle mulige resultater - snarere så han 14000604 iterationer "until the heroes win". Der er bogstaveligt "only one way to stop Thanos". Det giver endnu mere mening, fordi han bruger Tidsstenen, som styrer tiden. Alternative sandheder skal være Realitetsstenens domæne (og jeg tror ikke, vi har set Realitetsstenens sande potentiale), ikke Tidsstenen. Selvom 14 millioner iterationer selvfølgelig kan tage plottet en smule for langt.

I Infinity War, når Strange overdrager Tidsstenen til Thanos, er stenen klart glødende og dermed "aktiveret" - siden begivenhederne i Infinity War i hvert fald på dette tidspunkt er inden for tidsloopet.

Selvom Strange er støv, bryder det ikke tidsloopet, som vi så i Doctor Strange (når Dormammu gentagne gange dræber ham). Vi bliver igen mindet om det af Strange, når han i Infinity War fortæller Ebony Maw, "you will find a dead man's spell.. hard to break.”

Jeg tror, ??at tidsloopet måske også er en anden grund til, at Infinity War-filmen hedder, som den gør. Tænk over det. Krigen imod Thanos sker ikke overalt i universet - men kun på bestemte steder som jorden, Xandar, Titan osv. Der findes flere andre kosmiske steder i Marvel's univers, men de er ikke del i denne krig, selvom de selvfølgelig ville påvirke resultatet. Krigen er derimod uendelig i iterationer – endvidere at krigen er over Infinity Stones (hvilket selvfølgelig er den mere åbenlyse grund til titlen), vil handlingerne i Infinity War fortsætte i et tidsloop (selvom vi kun ser en iteration), indtil heltene vinder og bryder tidsløbet i Endgame.

Scott Lang (Ant-Man) er wild card i at bryde tidsløbet. Siden han gik ind i Quantum Realm, kan han undslippe tidsloopet (måske ved at gå til en Time Vortex nævnt i Ant-Man 2). Det ville forklare, hvorfor Time Vortices var så vittigt nævnt i filmen. Alt, vi ser, i Civil War og Ant Man filmene er en del af tidsloopet - men gennem en Time Vortex, mens den sidder fast i Quantum Realm, kan Ant-Man undslippe tidsloopet. 

Læs den fulde fanteori her. 

ANNONCE

Og som om det ikke var nok, har endnu en bruger, farores_winds delt en fanteori - selvfølgelig også på Reddit. 

Avengers: Endgame: Hvem dræber Thanos?

Som vi ved, kan dette være RDJ og Chris Evans sidste film som store MCU karakterer.

Med det in mente tror jeg, ??at de er de to vigtigste karakterer i denne film og vil sammen få Thanos dræbt:

Familie / forældreskab er det vigtigste tema i begge deres buer.

Captain America og Iron Man kommer ikke godt ud af det sammen, ikke på grund af Sokovia Accords uenighed, men fordi Bucky dræbte Tonys forældre. Dette tema om forældreskab er utrolig vigtigt, og det sætter scenen som den store motivation bag Tonys karakterbue i fase 3. Han hader Steve, fordi hans bedste ven dræbte hans forældre. Han elsker Peter Parker og ser ham som en søn. Han havde en drøm om at få et barn med Pepper. Og han er ved at gifte sig med peber. Dette er et stort tema. Forældre og familie.

På den anden side ville Steve Rogers ikke være en helt i slutningen af ??The First Avenger. Han ønskede at slå sig ned med Peggy og få en familie. Men Captain America var villig til at bytte sit eget liv, så andre kunne leve de liv, der gjorde dem lykkelige.

I Infinity War:

Cap siger "We don't trade lives," selvom han demonstrativt gennem MCU har vist, at han er villig til at bytte sit eget.

Tony har en drøm om at få et barn og skal giftes med Pepper.

I den virkelig verden:

Begge skuespillere spiller deres sidste store rolle i MCU.

I Avengers Endgame (Det er her, teorien er):

I den endelige kamp vil en gravid Pepper Potts blive reddet. Hun kæmper, fordi hun føler, at Thanos angriber hendes familie, og at Tony ikke vil stoppe sin afhængighed for at besejre Thanos.

Thanos vil være tæt på at dræbe Pepper og Tonys ufødte barn lige foran Tony.

Steve Rogers vil ofre sig selv for at redde Pepper, meget i stil med hans karakter og hans "we don't trade lives" mantra.

Tony vil kæmpe mod Thanos en sidste gang. Tony vil have overhånden, fyldt med vrede over, at Thanos forsøgte at dræbe Pepper, og at Steve ofrede sig for Tony og hans familie, når han indser, at han ikke fortjente det offer. Så han vil kæmpe mod Thanos for at tjene det offer og virkelig fornemme, hvad det betyder at være en helt (i lang tid har Tony svævet mellem, hvad der er rigtigt, og hvad der er selvfordelagtigt i hans egne film). Dette er Tonys chance for at ”blive” Captain America. Tony vil være den, der siger "Avengers, Assemble." Og han vil bruge sit Iron Man suit og Captain Americas skjold i kombination for at besejre Thanos.

Thanos vil kræve blod på et tidspunkt, hvortil Tony vil svare "all that for a drop of blood?" På dette tidspunkt vil hele salen være så oppe at køre, at alle ved, at Tony er ved at smadre ham fuldstændig.

Tony vil dræbe Thanos.

Tony vil trække sig tilbage og få den familie, han altid har ønsket sig.

Steve dør, han ofrer sig selv, så andre kan leve det liv, de ønskede og de liv, han aldrig selv kunne få.

Jeg synes, det er en passende slutning for både Steve og Tony, og jeg tror ærligt, at de er de eneste to karakterer, der "betyder" noget i denne film. Jeg er ligeglad med, om Hulk kommer ind i spillet, jeg er ligeglad med, om Captain Marvel er stærkere. De er ikke så veludviklede. Thor er færdig. Han svigtede, men han fik sit super våben. Hans karakter vil være helt komplet, når han går tilbage i tiden og har en samtale med Loki og fortæller ham, at han elsker ham.

Dr. Strange reddede Tony af en grund. Steve Rogers siger "we don't trade lives" af en grund. Begge skuespillere er færdige efter denne film, og jeg bliver vildt trist, hvis/når Steve dør.

Læs den fulde fanteori her. 

ANNONCE

Hvad tror du, der sker? 

Del

Seneste nyt