Magasinet M!

Totalt ligegyldig Total Recall

Reboot-bølgen har ramt Arnold-klassikeren Total Recall. M!s filmanmelder har set 2012-udgaven.

Sony Pictures - Totalt ligegyldig Total Recall Sony PicturesI en ikke så fjern fremtid lever fabriksarbejderen Douglas Quaid (Colin Farrell) et lykkeligt, omend noget rutinepræget liv, gift med den gudesmukke Lori (Kate Beckinsale). Jorden er ubeboelig på grund af kemisk krigsførsel - på nær to kolonier: Englands Forenede Stater og den underlagte koloni Australien. De to civilisationer er forbundet via 'The Fall' - en højhastighedstransportforbindelse, der går tværs igennem jordens indre, hvor indbyggere på den ene side af jorden kan komme til den anden side på 17 minutter.

 

ANNONCE
Sony Pictures - Totalt ligegyldig Total Recall Sony PicturesQuaid ønsker dog mere af livet end blot et liv som fabriksarbejder. Han beslutter sig derfor for at opsøge den virtuelle oplevelsesvirksomhed, Total Recall, der tilbyder deres kunder en kemisk, alternativ virkelig fra indbyggernes ellers triste liv. Men det går ikke helt som planlagt for Quaid og pludselig er han jaget vildt - på flugt fra politiet og med en kone, der viser siger at være en led dræber-kælling. Quaid er nemlig i virkeligheden hemmelig agent og hans liv som fabriksarbejder er fabrikeret af den onde Kansler Cohaagen. Eller hvad?

 

Arnold-udgaven fra 1990 var ikke et filmisk mesterværk som sådan, men indeholdt masser af charme, oneliners - og en dame med tre bryster. 2012-udgaven kan desværre kune bryste sig af det sidste. Colin Farrell er en fin skuespiller, men har på ingen måde Arnolds karisma. Stilistisk set lægger den nye udgave af Total Recall sig da også langt mere op af Steven Spielbergs mesterlige Minority Report, end den lægger sig op af 90'er udgaven af Total Recall. Og modsat den originale, der foregik på Mars, foregår den på jorden. Fans af Total Recall vil straks genkende referencerne til den originale film. Og det er egentligt også meget sjovt med de referencer, men filmen kunne have været så meget mere end en 'soldaterne-efter-røverne'-film, hvor Colin Farrell bliver jagtet stort set hele filmen igennem. Det bliver faktisk trættende til sidst.

 

ANNONCE
Sony Pictures - Totalt ligegyldig Total Recall Sony PicturesTotal Recall er baseret på en bog af sci-fi-forfatteren Philip K. Dick, og tager udgangspunkt i de filosofiske og eksistentialistiske spørgsmål: Hvem er vi, hvad er virkeligt, og hvad er ikke? De oplevelser vi registrerer i vores hverdag, når vi smager på en is, drikker en øl, brænder os på komfuret eller bliver forelskede i hende den lækre fra arbejdet, er jo intet andet end elektroniske impulser i hjernen. Hvordan kan du egentligt vide, at du lige nu sidder og læser denne anmeldelse og ikke i virkeligheden ligger bedøvet i et kar, mens du bliver tappet for energi og lever dit liv igennem et computerprogram - præcis som det er tilfældet i The Matrix?

 

Et vildt tankeeksperiment, det ved vi, men det ændrer ikke ved, at Total Recall anno 2012 kunne have været meget mere end en hjernedød, om end ganske underholdende, actionfilm.

 

3 ud af 6 stjerner

 

 

 

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt