Magasinet M!

Toyota bringer kært modelnavn tilbage

Corolla!

I et surprise-shot af en nyhed, annoncerer Toyota, at de bringer verdens bedst sælgende bilmodel tilbage på markedet: Toyota Corolla!

Det er ikke udelukkende gode minder jeg har med Corolla'er, men så alligevel. Da jeg blev 18, var det en af den slags biler man kunne komme til nysynet for omkring 10.000 kroner - og så vidste man bare at skidtet ville køre mindst to år endnu. Faktisk er det også tilfældet i dag.

Det over 12 år siden, at den sidste Corolla gik af båndet, til fordel for Auris. Men ved overgangen til 2019, kommer Toyota med den næste generation i C-klassen, der endnu en gang får navnet Corolla.

Den kommende Corolla kommer i hatchback eller som stationcar. 

Toyota forklarer:

I dag bliver Auris hatchback, Auris Touring Sports og Corolla Sedan bygget på tre forskellige platforme. Men når den helt nye generation af Corolla triller ud på vejene til næste år, sker det altså under det samme modelnavn for de tre modelvarianter og på en ny fælles platform baseret på Toyotas roste TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis.

Det betyder bl.a., at den nye Corolla får et lavere tyngdepunkt og deraf følgende markant bedre køreegenskaber. Dermed bliver bilen en endnu større fornøjelse at sidde bag rattet i end nogensinde før.

Samtidig får den nye Corolla et langt skarpere design, mens det endvidere bliver muligt for første gang nogensinde til en Toyota at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en 1.8-liters med 122 hestekræfter eller en 2.0-liters med hele 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el over kortere afstande ved hastigheder helt op til 110 km/t.

"Der er ikke noget bedre tidspunkt at genintroducere Corolla-navnet for vores hatchback og stationcar end ved introduktionen af den helt nye generation til næste år. Navnet er legendarisk, og vores nye produkt skarpere end nogensinde før. Vi har således store forventninger," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

ANNONCE
Toyota bringer kært modelnavn tilbage
Del

Seneste nyt

ANNONCE