Magasinet M!

Træningsprogrammet til begynderen, den øvede og den virkelig garvede

Vores træningsekspert guider dig til styrketræning og kommer med eksempler på træningsprogrammer til begynderen, den øvede og den garvede.

Træningsprogrammet til begynderen, den øvede og den virkelig garvede

Det er en jungle derude. Og alle har en mening om, hvordan og hvad du skal styrketræne i fitness-centret. Og hvordan du absolut ikke skal træne. Inklusive os. Så længe du husker, at der ikke findes én sandhed, går du ikke helt galt i centret.  Vi har efterhånden skrevet en hel del om træning og vores video-serie med den professionelle bodybuilder Peter Lagermand som M!s helt egen personlige fitnessekspert har været et hit. Og det er endnu engang hans enorme erfaring, vi trækker på, da vi spurgte ham, hvilke træningsprogrammer til styrketræning han vil anbefale til den begynderen, den øvede og til sidst den virkelig garvede. Her er, hvad han svarede:

ANNONCE

Sådan kommer du igang med styrketræning: 2-split-program til begynderen

Er du ny i et træningscenter og ikke vant til at træne, anbefaler Peter Lagermand, at du starter med et 2-split-program, hvilket vil sige, at du deler kroppen op i to. Du træner overkrop den ene dag og underkrop den anden dag. Så tager du en pause og starter forfra. Et to-split-træningsprogram lægger vægt på de store muskelgrupper.

Styrketræningsøvelserne er blandt andet:  

 

Træn flere specifikke muskelgrupper: 3-split-program til den øvede

Med dette træningsprogram deler kroppen op i ben og skulder, bryst og triceps, ryg og biceps. Når du deler kroppen op i disse grupper, har du mulighed for at lave flere specifikke øvelser per muskelgruppe

DE BEDSTE BICEPSØVELSER

 

Sådan opbygger du muskler mest effektivt: 5-split-program til den garvede

Peter Lagermand anbefaler, at du som garvet fitness-udøver træner hård styrketræning 4-5 gange om ugen for på den måde at opnå optimal muskeltilvækst. I et 4- eller 5-split-program deler du kroppen op i ben for sig, ryg for sig, skulder og bryst sammen, biceps og triceps sammen. Hvis du har tid, så træn også læg.

DERFOR VOKSER DINE ARME IKKE

ANNONCE
Del

Seneste nyt