Magasinet M!

Tre vigtige ting du skal huske, hvis du ønsker at leje din bolig ud

Dette indhold er sponsoreret. 

Julen står snart for døren, og dernæst kommer nytåret. Mange af danskerne planlægger at bruge tid sammen med familien i disse hyggelige stunder, og derfor vil der nok være mange lejligheder rundt omkring i det ganske land, der kommer til at stå tomme mellem jul og nytår. Samtidig er der helt sikkert mange, der godt kunne tænke sig en tur til storbyens julestemning, eller måske en tur på landet, for netop at komme væk fra storbyens juleræs. Og her opstår jo en dejlig mulighed, for alle dem der er hjemme på weekend, har rent faktisk mulighed for at leje deres lejlighed eller bolig ud, og oven i købet tjene lidt ekstra penge på det. Der er dog nogle enkelte ting, som man bør være opmærksom på, og her kommer tre:

Få styr på alt det administrative

Hvis du blot skal leje din lejlighed ud en enkelt weekend, er det ikke sikkert, at du får brug en lejekontrakt. Men så snart du begynder at leje den ud med på mere regelmæssige tidspunkter eller måske i længere perioder af gangen, så kan det altså være en rigtig god ide, at få sat en lejekontrakt på bordet. Det er både din, og lejers sikkerhed for, at der skrevet under på en fælles forståelse for, hvad der skal ske, hvis der skulle opstå uenigheder. Og med en lejekontrakt, som du får lejeren til at underskrive, har du også dit på det rene. 

Husk skatten

For et par år siden, skulle man rent faktisk slet ikke betale skat af sine indtægter, hvis man lejede sin bolig ude gennem en af de mange populære dele-portaler, men der er nu kommet nye regler. Derfor er det vigtigt at du husker at indberette denne indkomst som b-skat, så du ikke lige pludselig optræder som skattesnyder, eller får en skattesmæk. Du skal derfor huske på dette, når du prissætter din lejlighed til leje, og sæt derfor hellere prisen en smule op, så der også er råd til skatten. 

Find ud af hvad dine regler er

Du skal huske på, at det er dit hjem du udlåner, og derfor er det vigtigt, at det foregår på dine præmisser. Hvis du ikke ønsker hunde eller katte i dit hjem, så er det helt okay. Samtidig er det også helt op til dig, om du ønsker at aflåse enkelte køkkenskabe eller et helt værelse, hvis du har personlige ejendele, som du ikke ønsker dine gæster i nærheden af. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce