Magasinet M!

Umut i Aftenshowet: Gratis mad for influencer-reklame, det er blevet tiggeri

Hvad synes du?

Restauratører rundt i hele Danmark er efterhånden godt trætte af, at influencers vil have gratis mad mod reklame på de sociale medier. Netop den tendens blev diskuteret med bl.a. Umut Sakarya fra Guldkroen i Aftenshowet. For han er en af dem, som er godt og grundig træt af, at influencers ikke har lyst til at betale for deres mad. 

Umut starter med at sige i Aftenshowet, at han føler sig pænt provokeret af netop den tendens. I løbet af en uge modtager Umut et par henvendelser om gratis mad mod reklame på sociale medier, og det samme gør hans kollegaer.

Henvendelserne kommer fra unge mennesker, og typisk unge piger. Nogle spørger efter mad til sig selv, andre kan finde på at bede om mad til et fødselsdagsselskab, fordi dem og deres kendte influencer venner. Taberagtigt, som Umut beskriver det. 

Men, Umut fortæller at han jo også selv benytter sig af reklame på sociale medier, og han mener heller ikke, at der er noget galt i at købe reklame igennem et bureau som huser adskillige influencers, men det er måden det bliver gjort på her, som Umut finder provokerende og nærmest som tiggeri:

"Det er blevet til tiggeri. Istedet for at have et arbejde, og tjene til føden, så er det blevet fedt at få noget gratis - det er det, der er problemet. Der er ikke et problem i at reklamere for nogen, men det der er nærmere tigger. Man arbejder ikke for føden længere - der er måske kommet for meget jantelovv i Danmark. Nogle er åbenbart for fede til at betale for deres eget mad"

Aftenshowets værter spørger også Umut ind til, om det ikke er mega god forretning for ham at benytte sig af de såkaldte influencers. Dertil svarer han, jo, det kan være big business. Men problemet er opstået fordi netop mange restauranter gør det: "Hey giv mig lige det her gratis, så kan det være jeg reklamerer og larmer lidt" slutter han og griner. 

Lisbeth Østergaard, som også er en del af debatpanelet, har 127.000 følgere på sin Instagram profil og er influencer. Hun siger:

"Der er tit nogle der spørger mig, om jeg vil komme ind og spise på deres restaurant. Jeg tror, Umut, at dem som henvender sig typisk er nogle med 2.000-5.000 følgere og som nogle gange måske har lidt for høje tanker om sig selv. Jeg ville aldrig kunne finde på at skrive til nogen og fortælle dem, hvor fed en person jeg var, og at jeg derfor skulle have noget gratis. Men jeg har også hørt, at de her unge piger der skriver, de tror de er dronninger". 

Det afsluttende spørgsmål til Umut lyder på, om han så nogensinde giver gratis mad. Dertil svarer han:

"Hvis de er kendte kendte, så kan jeg finde på at give dem flyversjusser eller drikke dem stive i Fernet Branca engang imellem - men det gør vi også med alle vores andre gæster". 

Hvad synes du om hele debatten?

Vis dette opslag på Instagram

Så mange ting som ikke giver mening i livet... ?

Et opslag delt af Umut Sakarya (@umutsakarya) den

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce