Magasinet M!

Undersøgelse: Folk som tager eftermiddagslure har mindre risiko for hjertesygdomme

Så skal der fandme soves!

Er du også typen, der lige napper en morfar lige så snart gamle Sofa kalder på dig?

Well, så er du måske ikke bare en doven stodder.

Du er klog!

En nyligt studie har fundet ud af, at folk, som formår at tage en lille lur om eftermiddagen, har helt op til 50 procent mindre risiko for at få et hjertestop i forhold til dem, som ikke napper en lur.

Studiet er publiceret i British Medical Journal, Heart - hvor forskerne har holdt øje med 3400 personer i alderen 35 til 75 år over en periode på 5 år. 

Studiet viser, at manglen på søvnen kan øge risikoen for åreforkalkning.

Så hvor kommer luren ind i billedet?

Well, ofte siger man, at 8 er det magiske tal, når vi snakker god gennemsnitlig nattesøvn - men det er ikke alle dage, det kan lade sig gøre.

Derfor kan man være heldig at indhente lidt forsømt søvn ved at få det inkorporeret i dagtimerne. 

Over forsøgsperioden på 5 år blev der konstateret 155 hjertestop, hvor man foruden den primære faktor, søvnmønstret,  også inkluderede andre faktorer i undersøgelsen såsom kolesterol, blodtryk og despression - alt sammen ledte til en konklusion.

Undersøgelsen viste helt præcist, at bare det at tage en lur en eller to gange om ugen kunne direkte forbindes med en halvering af risikoen af hjertesygdomme med 48 procent!

Visse faktorer kunne dog også indikere på, at folk, som kunne planlægge sine lure, havde større evne til at organisere deres liv og hverdag og derfor havde et bedre overskud - folk som bare er trætte hele tiden var mere forbundet med folk, som måske levede mere usundt. 

Så hvem er du - den smarte lurtager, eller bare en træt stodder?

ANNONCE
Undersøgelse: Folk som tager eftermiddagslure har mindre risiko for hjertesygdomme
Del

Seneste nyt