Magasinet M!

Undersøgelse viser, at dovenskab forlænger levealderen

Kender du typen?

Elsker du også at være doven?

Selvfølgelig gør du det.

Nogen gør det frivilligt, andre er det bare af natur.

Men nu er videnskaben faktisk på din side, hvis du er typen, der hellere vil nappe en lur på sofaen end løbe en tur rundt om blokken.

Det viser sig nemlig, at hvis du har en lidt doven livsstil, så kan du faktisk forlænge din levetid. 

Undersøgelsen er lavet via Journal of Proceedings of the Royal Society B: Biological Science, hvor dyr med højere stofskifte er mere tilbøjelige til udryddelse end dem, som bare slapper lidt mere af i livet. 

Luke Strotz, en researcher fra University of Kansas' Biodiversity Institute and Natural History Museum, fortalte følgende i en pressemeddelse:

"De dyr, som har mindre brug for en energi-vedligeholdelse i deres livsstil, er mere tilbøjelige til at overleve end dem, som har en højere stofskifte-rate." 

Forsøget blev foretaget på snegle, så du skal måske ikke smide arbejdscomputeren hen ad gulvet endnu og smide dig på sofaen til dommedag.

MEN!

Det er et skridt i den rigtige retning, hvor forskerne nu vil sætte forsøget op med større dyr. Netop fordi testforsøgene viste, at lav energi i hverdagen fik dyrene til at overleve længere end dem, som brugte energidepoterne ret hurtigt op. 

Strotz kan allerede bekræfte, at studiet passer til en stor del af dyrelivet - især marinedyr - så snart kommer det også med en profil til mennesker!

Det er ikke ens betydende med, at du kan fyre pizza og cola i kæften, mens du rådner på sofaen - men derimod en lille opsang til, at måske behøver du ikke stresse så meget i gennem livet!

ANNONCE
Undersøgelse viser, at dovenskab forlænger levealderen
Undersøgelse viser, at dovenskab forlænger levealderen
Undersøgelse viser, at dovenskab forlænger levealderen
Del

Seneste nyt

ANNONCE