Magasinet M!

Undersøgelse viser, at mænd der spiser meget fast food, har lavere sædkvalitet

Surprise!

Hvad?! Er fast food usundt?

Okay, det er ikke ligefrem raketvidenskab, men en ny undersøgelse fra forskere på Harvard, kaster ny lys over, hvad der egentlig kan gå galt. 

Undersøgelsen, der er foretaget af forskere på Harvard TH Chan University of Public Health - den medicinske afdeling af Harvard University, er foretaget blandt 3000 unge mænd mellem 18 og 20. 

I undersøgelsen iagttog man mænds kostvaner og sædkvalitet, og et par af resultaterne er værd at tage ind. 

En af de helt store konklusioner, var at mænd, der indtog mad fra en typisk amerikansk kostpyramide bestående af pizza, tilberedt kød, sukkerholdige snacks og sodavand, havde en væsentlig dårligere sædkvalitet, end mænd der spiser sundt. 

En anden iagttagelse, der trådte igennem i undersøgelsen, var at de mænd, der primært spiser fisk, fuldkorn og vegetarisk, havde en højere sædkvalitet.

I en tredjedel af de observerede mænd, ville det blive meget vanskeligt at undfange et barn, alene takket være sædkvaliteten. 

Den gode nyhed (i hvert fald for de amerikanske knægte), er at problemet let kan omgås, ved at omlægge kosten, til en mere afbalanceret diæt, der indeholder mere fisk, kylling og grøntsager - eller en mere "skandinavisk" diæt, der indebærer masser af ost, mælk og fuldkorn. 

Tredjedelen af mænd, der spiste dårligst, havde i gennemsnit 25.6 millioner færre sædceller per sprøjt, end dem der spiste sundere - det er en kæmpe afvigelse, for ifølge WHO, skal at normalt sædtal ligge på godt 39 millioner. 

Men som sagt er der heldigvis en del, man kan gøre ved det - det danske startup SwimCount, har lavet en test, hvor du kan teste din egen sædkvalitet hjemmefra - det kan du læse mere om her, samt hvad du ellers kan gøre, for at få dine svømmere i god form! 

ANNONCE
Undersøgelse viser, at mænd der spiser meget fast food, har lavere sædkvalitet
Del

Seneste nyt