Magasinet M!

Undgå skægpest: Sådan skal du barbere dig fremover

Få lidt tips og tricks til, hvordan du sikrer dig en bedre barbering

Undgå skægpest: Sådan skal du barbere dig fremover

Du kender det alt for godt. Du skal mødes med hende den lyshårede fra Tinder, og du har aldrig haft en bedre hår-dag. Alt spiller bare. Undtagen en enkelt ting. Desværre - for dig - sidder den ting lige i ansigtet. Dit eget vel at mærke. 

Sidste gang, du barberede dig, gik det ikke helt efter planen. Nu er din hud irriteret og fyldt med røde knopper. Men men men, fejlen kan du nemt rette op på. Du har overtrådt regel nummer et, når du barberer dig. 

Du må ikke barbere imod den retning, dit hår vokser.

"Der er mange, der ikke tænker over, hvad retning skægget gror i, og det er en af hovedårsagerne til, at mænd får skægpest, og det er særligt på halsen, fordi huden er sart, let bliver inficeret og skægget ofte gror i forskellige retninger netop der", siger Lone Thomsen, faglærer hos Style & Wellness, til BT.

Et andet tip er at vaske ansigtet med varmt vand. Jo blødere og renere din hud er, jo mindre er chancen for irriteret hud. Samtidig rejser hårsækken sig, og hårene kommer så langt ud som muligt. Jo længere dine hår er ude, jo tættere bliver din barbering. 

Udstyret skal selvfølgelig også være i orden. Her er det er vigtigt, at du bruger barberskum eller olie, mens bladet på din skraber skal være så skarpt som muligt. Bladet skal glide henover huden, det sikrer et minimum af irritation. 

PS: Samme princip gælder også forneden...

Er du i tvivl om, hvordan udstyret skal se ud og fungere, kan du slå et smut forbi Shavers&Sons. Her kan du oprette en bruger, betale et månedligt beløb, hvorefter du så vil få tilsendt nye skrabere hver måned. Du slipper for køen i det lokale supermarked og er sikker på altid at have en kvalitetsskraber ved hånden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce