Magasinet M!

Unge mener, man kan slippe for tømmermænd med et shot olivenolie inden druk - kan det passe?

Nyt trick til at få bugt med tømmermænd?

TikTok-brugere har for tiden travlt med at scoute den næste trend - og nu hævder de, at et shot olivenolie inden en aften med alkohol kan forhindre tømmermænd, men nogle sundhedsspecialister er skeptiske - ifølge New York Post.

Historien bag trenden

Denne idé har cirkuleret i årtier, men fik ny opmærksomhed i april, da musikproduceren Benny Blanco og Jimmy Fallon, testede den på "The Tonight Show". Blanco fortalte, at gamle italienske mænd lærte ham tricket: "Inden du drikker, tager du et shot af dette, så kan du ikke få tømmermænd."

Virker det?

Blanco inspirerede mange influencers til at prøve. En influencer beskrev det som "det værste shot nogensinde", men indrømmede, at det virkede og overvejede at gøre det igen.

Videnskaben bag

Teorien er, at olivenolie, som er rig på sunde monoumættede fedtsyrer, beklæder maven og forsinker alkoholens optagelse i blodet. Cirka 20% af alkoholen optages gennem maven, mens resten går til tyndtarmen, hvor det absorberes hurtigere.

Eksperternes mening

The Association of UK Dietitians har tidligere afvist denne metode og forklaret, at der biologisk set ikke er noget, der hedder at "fore maven". De mener, at effekten kun skyldes en forsinkelse i maveudtømningen. To registrerede diætister anbefaler i stedet at holde sig hydreret med vand, kokosvand eller elektrolytdrikke for at undgå tømmermænd.

Er der en fordel?

Dr. Myro Figura, en anæstesilæge fra Los Angeles, afviser ikke fuldstændig ideen: "Der er ingen beviser for, at det faktisk gør tømmermænd bedre, men olivenolie har masser af antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber, så hvorfor ikke?"

En diætist fra Cleveland Clinic anbefaler dagligt at indtage 1 til 4 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie, da det kan mindske inflammation, reducere risikoen for hjertesygdomme og beskytte mod kræft.

Konklusion

Selvom nogle eksperter er skeptiske over for olivenolie som en tømmermænds-kur, peger de på dens mange andre sundhedsmæssige fordele. Så selvom det måske ikke forhindrer tømmermænd, kan det stadig være gavnligt for kroppen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt