Magasinet M!

Utroskab: Derfor har vi en affære når vi er i parforhold - selvom vi ikke har lyst

To finurlige videoer forklarer, hvorfor alt for mange af os har en affære, mens vi er i et fast forhold. Tjek dem ud og få stof til eftertankeUtroskab: Derfor har vi en affære når vi er i parforhold - selvom vi ikke har lyst

Alt for tit sker det, at et ellers perfekt forhold går i vasken, fordi utroskaben kommer og viser sit grimme ansigt. Det bliver aldrig kønt, og det er aldeles ikke fedt for nogen af parterne!

Vi ved alle, at det sker rundt omkring os, og hvis du ikke selv har oplevet det på egen krop, kan det være, at du har en god kammerat, der er blevet taget med de lange fingre begravet dybt i kagedåsen. 

Men hvorfor sker det så hyppigt for folk, der selv har valgt at leve med én person, at de alligevel vælger at være utro?

Balancen mellem nærvær og distance i dit parforhold

Drengene bag Youtube-kanalen The School of Life har sat sig for at løse mysteriet, og de har måske fundet frem til én af de essentielle årsager til det store problem. De har lavet denne finurlige video, hvor de forsøger at gøre os klogere på roden af utroskab ved med animerede tegninger at trække problemstillingen ned på et niveau, hvor vi alle kan være med.

Videoen er faktisk meget interessant og giver lidt stof til eftertanke. Nøgleordet i videoen er balancegangen mellem distance og nærhed i parforholdet.

Tjek videoen ud, det kan jo være, at den redder dit næste parforhold.

ANNONCE

Kemi i hjernen kan være skyld i utroskab 

Synes du stadig ikke, at det giver mening? Så kan du prøve at se det fra et helt andet perspektiv. Hos AsapSCIENCE, en anden Youtube-kanal, har de valgt at gå mere videnskabeligt til værks.

Ifølge dem er det ikke sociologi, men kemi, der skal til for at forklare problemet. Ikke kemi som i kemi mellem to personer, men hardcore kemi, der foregår dybt i din hjerne. Med denne anskuelse argumenterer de for, hvorfor der rent faktisk kan være større sandsynlighed for, at nogle mennesker kan være mere tilbøjelige til utroskab end andre. Blot på grund af deres kemiske sammensætninger i hjernen.

Videoen har nogle ret spændende pointer, hvor du også kan se, hvorfor det er en fordel, at i tjener det samme i jeres forhold, hvis i skal have større chance for at overleve som par.

ANNONCE

Selvom videoerne kan give en forklaring på, hvorfor utroskab kan ske, mener vi dog stadig ikke, at man kan give hverken kemi eller distance 100 procent af skylden for utroskab. Det er jo ikke, fordi man pludselig falder nøgen i en banaskræl og vælter oven på en fremmed pige med pjoverten fremme uden at vide det. Der skal lidt mere til.

Men det kan måske give os mere forståelse for, hvordan du undgår problemet...

ANNONCE
Del

Seneste nyt