Magasinet M!

V/H/S-franchisen er klar med første trailer til den syvende gyser-antologi

V/H/S: Beyond går skridtet videre på gyserfronten.

Found Footage-film er en genre, jeg bare aldrig bliver træt af. Jovist, den er blevet udpint og malket på mange projekter, men den har bare stadig et oldschool gys over sig, som bare fungerer.

Brugen af grynede optagelser og VHS-bånd gør bare, at det virker mere ægte - som rigtige hjemmevideoer.

Og en franchise, der gang på gang har gjort det til punkt og prikke, er V/H/S - det er virkelig en af de gyserfranchises, som man ikke skal lade sig narre af de negative anmeldelser.

V/H/S-franchisen er en samling af amerikanske found footage-antologifilm, der kombinerer forskellige horrorhistorier fra flere instruktører. Serien er blevet kendt for sin kreative tilgang til horror, hvor hver film består af en række kortfilm, der alle er forbundet gennem en rammehistorie. Franchisen startede i 2012 og har sidenhen udgivet flere efterfølgere og spin-offs.

Shudder står bag franchisen, og er indtil videre nået op på hele 6 film - og nu er der en syvende på vej, som går under navnet V/H/S: Beyond. 

Her har Shudder eksempelvis hentet Mike Flanagan ind for at lave sit take på et retro-gys - og Flanagan kender du nok bedst fra hans mange Netflix-gys såsom Haunting of Hill House.

Den første trailer er netop landet og der er dømt retro-gys med moderne øjne for alle pengene!

Tjek den ud nederst i artiklen.

ANNONCE
V/H/S-franchisen
  1. "V/H/S" (2012): Den første film i serien præsenterer en gruppe kriminelle, der bryder ind i et hus for at stjæle en sjælden VHS-båndsamling. Mens de gennemsøger huset, finder de en række mystiske optagelser, der viser forskellige horrorhistorier. Hver historie er lavet af forskellige instruktører, hvilket giver filmen en unik blanding af stilarter og temaer.

  2. "V/H/S/2" (2013): Denne efterfølger følger en lignende opsætning som den første, men med en ny gruppe karakterer og en ny rammehistorie. Filmen har flere segmenter, der hver især skubber grænserne for kreativitet og skræk, og den blev rost for at være endnu mere intens end sin forgænger.

  3. "V/H/S: Viral" (2014): Den tredje film i serien adskiller sig ved at fokusere på, hvordan vira og teknologi kan sprede rædsel. Filmen fik en blandet modtagelse, da nogle fans mente, at den ikke helt levede op til de tidligere film i franchisen.

  4. "V/H/S/94" (2021): Efter flere års pause blev franchisen genoplivet med "V/H/S/94", som blev meget positivt modtaget. Filmen tager seerne tilbage til VHS-tiden i 1990'erne og indeholder segmenter, der spiller på både nostalgien og frygten fra den æra.

  5. "V/H/S/99" (2022): Denne film fortsætter med at udforske 1990'ernes æstetik, og ligesom de tidligere film, består den af flere uafhængige horrorhistorier, der alle er knyttet sammen af en overordnet rammehistorie.

  6. "V/H/S/85" (2023): Den nyeste film i serien tager seerne tilbage til 1980'erne, hvor den trækker på både årtiets æstetik og frygt. Filmen blev rost for at fange tidsperiodens stemning og levere en solid dosis af kreativ og skræmmende underholdning.

ANNONCE
?si=U2nyn-zqVvjRK_Of
Del

Seneste nyt